Jaren 90 herleven in Bergen op Zoom Jaren 90 herleven in Bergen op Zoom

Toch grenzen voor 90’s No Limits

, Tekst: Fee Buurmans Foto's: Focus Events

Jaren 90 herleven in Bergen op Zoom

Toch grenzen voor 90’s No Limits

Tekst: Fee Buurmans Foto's: Focus Events ,

Uitverkocht, alweer. Zo grenzeloos is 90’s No Limits dus ook weer niet. Niet zo gek ook, want een feest is het sowieso: of je nu komt om lekker te dansen of omdat je wil zien wat er van de muzikale helden van twintig jaar geleden is geworden. Vooral dertigers en mensen van achterin de twintig komen op dit spektakel in Bergen op Zoom af.

Het weer zit gelukkig mee. Vol verwachting komt het publiek binnen, soms gekleed in de stijl van het thema. Neonleggings en plateauzolen maken deze avond echt de blits. De tent is groter dan vorig jaar. Een goede keuze, want zo kunnen er duizend mensen meer dan vorig jaar genieten van het feest. Toch had het allemaal nog wat groter gemogen: sommige feestgangers klagen over te weinig ruimte. De rest van de organisatie is piekfijn in orde. Er zijn pendelbussen en, niet onbelangrijk, toiletten genoeg. 
 
T-Spoon was de eerste act. En wat voor een! Met leren pakjes veel dansgeweld presenteert dit duo zijn oeuvre. Ze lijken geen spat veranderd. Dansen doen ze nog net zo energiek als twintig jaar geleden. Hun enthousiasme slaat over op het publiek. Zelf worden ze hier dan weer iets te enthousiast van: niet de hele zaal kan de lange tussenstukjes waarin Linda Estelle een lange solo doet niet waarderen: daardoor kan het publiek even niet kan dansen of meezingen. Gelukkig kan dat met ‘No Time 2 Waste’ weer wel. De pop/danceformatie sluit het optreden af met ‘Sex On The Beach’ en dat zet de sfeer voor de rest van de avond.
 
Ook Def Rhymz was ook aanwezig, en niet zo’n beetje ook. Met de fantastische binnenkomen ‘Schudden’ zakte de hele zaal door en de stemming is gezet. De nummers van Dennis Bouman komen nog ieder weekend voorbij in de kroeg, dus het meezingende publiek kan eindeloos meezingen. ‘Doekoe’ doet het natuurlijk ook goed. Dat hij als afsluiter wederom voor het eerste nummer kiest, zegt genoeg: Def Rhymz is de bom, maar wel een beetje op.
 
Het feest mag zijn naam dan niet te danken hebben aan 2 Unlimited, maar wel een grenzeloos enthousiast publiek. Als Ray Slijngaard en Anita Doth opkomen met ‘No Limit’ is dit het ultieme nummer van de avond. Bij ‘Get Ready For This’ gaat de zaal los. Dat niet iedereen daar klaar voor is, blijkt uit het geduw dat even vooraan in het midden van de zaal ontstaat.
 
Op het verzoek van velen is, net als twee jaar geleden, Paul Elstak ft MC Ruffian aanwezig. Zijn happy hardcore deed ieders hart harder kloppen. Elstak bewijst dat hij niet alleen ‘die gast van de New Kids Turbofilm’ is, maar een gewaardeerde hardcore-dj die al jaren scoort.
 
De dj’s van de Veronica DJ Tour breien de show aan elkaar en kiezen daarvoor de juiste nummers waar het jaren 90-gevoel vanaf druipt. De avond is in zijn geheel erg goed en heeft zijn doel bereikt. Iedereen waant zich vanavond weer even in de jaren van de discman, oversized trainingspakken, neonkleuren en happy hardcore.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland