Amyntas & Daniar komen met nieuwe single Amyntas & Daniar komen met nieuwe single

Eerste nummer van DJ-duo verovert Europa

, Daniel Vervelde

Amyntas & Daniar komen met nieuwe single

Eerste nummer van DJ-duo verovert Europa

Daniel Vervelde ,

De Zeeuwse houseartiesten Amyntas (Marvin de Feijter) en Daniar (Ramon Hirdes) hebben deze week van het Duitse platenlabel Glovel Records te horen gekregen dat op 14 februari 2014 hun nieuwe single uitgebracht wordt. Het kunststukje is alweer de tweede plaat van het tweetal sinds het begin van hun samenwerking, niet heel lang geleden.

Ja, er is groot nieuws. Onze tweede single gaat binnenkort uitkomen”, vertelt Ramon Hirdes, die door de afwezigheid van zijn Kapelse kompaan Marvin de Feijter het interview in zijn eentje voor zijn rekening neemt. “Op 14 februari, de dag van de liefde, zal hij verschijnen onder de titel ‘Cold Hearted’. Onze platenmaatschappij heeft voor deze datum gekozen. Dat vonden zij goed bij de titel passen. En wij zijn daar akkoord mee gegaan.”
 
Waar het label de releasedatum heeft omcirkeld op de kalender, daar hebben de DJ’s zelf bepaald dat ‘Cold Hearted’ de tweede plaat wordt die op de markt verschijnt. “Ongeveer twee weken geleden, op een zaterdag, hadden Marvin en ik een dagje vrij. Toen zijn we wat met muziek gaan spelen en acht uur later was opeens ons nieuwe wondertje daar. We dachten toen ‘Zullen we hem gratis uitbrengen op Soundcloud?’, maar besloten hem toch eerst naar Glovel Records op te sturen. Niet veel later kregen we bericht terug dat zij het zagen zitten en begin deze week kregen we officieel bevestigd dat alles rond was en we het bekend mochten gaan maken.”
 
Het dromerige overheerst
Volgens Hirdes is de nieuwe track niet te vergelijken met het eerder uitgebrachte ‘Perfect Match’. “Nee, wat we nu hebben gemaakt is eigenlijk heel anders. Er zijn hier en daar wel wat overeenkomsten, maar er zijn veel meer verschillen op te noemen. Zo was het vorige nummer vooral lekker rammen en hebben we er nu voor gekozen om wat meer gevoel in de plaat te leggen. We hebben meer zweverige elementen gebruikt waar je lekker bij kunt wegdromen. Er zitten ook wel ram-stukjes in, hoor. Maar het dromerige overheerst.”
 
Praten over het nieuwe materiaal maakt de DJ uit Krabbendijke zichtbaar gelukkig, maar minstens zo breed is de glimlach op zijn gezicht wanneer hij vertelt over de reacties op hun eerste single: “’Perfect Match’ is absoluut een groter succes geworden dan dat wij vooraf hadden gehoopt”, vertelt hij, terwijl hij een slok neemt van het biertje dat hij heeft gepakt om het grote nieuws te vieren. “Met name in Duitsland wordt hij goed beluisterd, maar bijvoorbeeld ook in Scandinavië en Frankrijk. Dat is echt gaaf om te zien.”
 
Zo kicken
Het debuutnummer van het duo is inmiddels al zo’n twintigduizend keer beluisterd en heeft ook een aantal mooie complimenten en reacties opgeleverd. “Het nummer staat op iTunes en Spotify op honderd procent wat populariteit onder de luisteraars betreft en ook van de verzameltapes van Glovel Records is het een van de best beoordeelde liedjes. Ook krijgen we veel mailtjes met complimenten, dat is ook gaaf soms, hoor. Zo kregen we onlangs een filmpje doorgestuurd van een baas van een Oostenrijkse discotheek. Hij wilde aan ons laten zien dat zijn hele tent los ging op ons nummer. Zo kicken!”
 
Dat de nieuwe track ook een succes gaat worden, staat volgens Hirdes al zo goed als vast. “We hebben hier en daar al wat steekproeven uitgevoerd onder mensen die ‘Perfect Match’ een goed nummer vonden. Zij reageerden erg enthousiast op ons nieuw werk, dus ik ben ervan overtuigd dat ook deze plaat aan gaat slaan bij het publiek. Dit gaat een soort ‘Perfect Match 2.0’ worden!”
 
Twee weken voor de release, op 1 februari, verschijnt een preview van ‘Cold Hearted’.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland