Bespreking: Swamp Machine - Mondo Magic Bespreking: Swamp Machine - Mondo Magic

Stonerrock trio levert een briljant album af

, Tekst: Dennis de Waard

Swamp Machine, een trio dat stonerrock speelt, valt niet meer weg te denken uit de Zeeuwse rockscene. De band heeft op 1 maart 2014 officieel hun album uitgebracht. En het is niet zo maar een album geworden. ‘Mondo Magic’ barst van de energie. Elk nummer is een kunstwerk op zich. De zes songs op ‘Mondo Magic’ weten je vast te grijpen en mee te nemen op reis naar de ronkende en brullende machine die Swamp Machine heet.

Als je één van de 150 uitgebrachte cd’s in handen krijgt, zal je wellicht eerst verbaasd zijn over het aantal songs op de tracklist, vijf nummers maar? Stop je het schijfje in je speler en je wordt blij verrast: het zijn er zes! ‘Mondo Magic’ opent met ‘Aghori Ritual’, een negen minuten durend epos. Dit nummer begint rustig, maar met dreigende toon, en bouwt langzaam op naar hoger tempo waar het uiterste van de gitarist wordt gevraagd, om na een explosie weer net zo donderend en dreigend het wat langzamer aan te doen.

Meteen is duidelijk dat de band ongelooflijk veel tijd in de nummers heeft gestoken. Negen minuten voor een song lijkt erg lang, maar geen enkel lang nummer op de schijf verveelt. Natuurlijk is er ook ruimte voor een kortere song, het drie minuten ‘Webs & Spirals’ die dan een sneller tempo bevat. De dreigende drums, de bas die doordramt en de gitaar die smerig en scheurend te werk gaat, alles valt hier op zijn plek. De weinige teksten die we krijgen zijn origineel en overtuigend. Het onverwachts wisselen van tempo in sommige nummers, maken het een opname om van te smullen.

Swamp Machine, Mondo Magic,. wat een killer van een album! De eerste minuut tot de laatste zijn het luisteren méér dan waard. Kortom, deze plaat ga ik nog vaak beluisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland