Recensie: Steady New Sounds – ‘You Got Me’ Recensie: Steady New Sounds – ‘You Got Me’

Tweede EP voor gitaarband uit Middelburg

, Tekst: Gijs Kamphuis

‘You Got Me’, zo heet de tweede EP van Steady New Sounds. De band uit Middelburg heeft vijf zogenaamde indie gitaarrock nummers de wereld ingestuurd. Alle vijf passen ze prima in het tijdsbeeld van wat nu populair is. Namelijk: op Engelse leest (lees Arctic Monkeys achtige) rocksongs met een internationaal karakter en een fijne productie. Hier is duidelijk veel moeite voor gedaan.

Hoeveel acts Steady New Sounds ook zijn voorgegaan in de Basement studio, de band moet het toch nog altijd zelf laten horen en zien. Dus dat Di-rect, Soul Sister en The Deaf hun nummers hebben opgenomen in deze Haagse studio zegt niet zoveel. Veel interessanter is dat Marien Dorelijn (Moss) zich met Steady New Sounds heeft bemoeid. Eerst als PopAanZee-coach, en nu bij de opnames van deze EP. Hij weet als geen ander hoe een band moet klinken en hoe een nummer pakkend wordt.
Zoals gezegd klinkt de winnaar van de Zeeuwse Belofte 2013 op deze schijf internationaal. Als je de nummers blind luistert kun je denken dat je met een Britse act (Arctic Monkeys of The Vaccines) van doen hebt, of met een Belgische. Want het Vlaamse geluid, dat onder andere Triggerfinger, The Sore Losers en in mindere mate Wallace Vanborn hebben, klinkt ook door op deze plaat. Dit is absoluut een compliment. Het gebodene is echter wel al eens vaker gehoord en daardoor onderhevig aan stevige concurrentie en door het hippe indie-geluid ook aan een bepaalde datum.
Is dat erg? Nee, Steady New Sounds is gewoon goed bezig en klinkt duidelijk meer volwassen dan op de vorige plaat. Single en opener ‘You Got Me’ kan zo op Studio Brussel en is een prima rocknummer met een fijne gitaarlijn en melodie. ‘The Day Who Came To Town’ is meer midtempo en kent wat blues-invloeden. ‘Babylon’ heeft van die fijne ‘oehoe-oehoe momentjes’, die na een keer luisteren niet meer uit je hoofd verdwijnen. ‘Protect Me’ is de powerballade van het viertal, Het is een slower met ballen geworden. Eigenlijk is het minste van de vier ‘echte’ nieuwe nummers, want de geremasterde versie van ‘Would You Be Mine’ is zeker een verbetering ten opzichte van de oude versie, maar het nummer kennen we natuurlijk al. 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland