Going Dutch brengt tweede ep uit Going Dutch brengt tweede ep uit

Band is met nieuwe zanger klaar voor groots avontuur

, Andre Joosse

In de biografie van de Walcherse band Going Dutch valt te lezen dat de band bezig is met de start van een ‘groots avontuur’. Dankzij een nieuwe zanger, Herman Bleijenbergh, en een nieuwe ep, zijn de bandleden er helemaal klaar voor. De redactie van 3voor12/Zeeland heeft daarom aandachtig naar hun nieuw werk geluisterd en komt tot de conclusie dat Going Dutch een aantal sterke popsongs opgenomen heeft.

De vijfmansformatie, afkomstig uit Middelburg, heeft hun nieuwste schijf de naam ‘#EP’ gegeven. Het kan maar duidelijk zijn. De 7 tracks tellende cd zit in een mooi doosje met een hip en in het oog springend artwork. Het geluid van de songs, die in de Avalanche studio opgenomen zijn, is van professionele kwaliteit. Kortom, Going Dutch blijkt serieus te zijn over hun grootse plannen.
 
Radiovriendelijk
Openingsnummer ‘Kick It’ geeft gelijk een goed beeld van de vernieuwde band. Zanger Bleijenbergh, geen onbekende in de hiphop-scene, heeft zijn overstap gemaakt naar poprock.
 
Er staan geen moeilijke of ingewikkelde creaties op deze ep; de muzikanten blijven binnen het poprock genre. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het zorgt niet voor veel variatie. Een paar rockbalads zorgen voor enige afwisseling. Bijvoorbeeld het net iets te melodramatische ‘E.B.H.S.M.’
 
Een vrolijk deuntje en de nodige “whoo-oh-oooh” meezingrefreintjes komen vaak terug in de songs op deze ep, zoals in het sterke ‘What a Feeling’, dat samen met 'Tiny Wings' de betere (lees: radiovriendelijke) liedjes zijn. Deze nummers zijn duidelijk geschreven om in je hoofd te blijven hangen en die live meegeschreeuwd dienen te worden.
 
Je kunt ‘#EP’ beluisteren via Spotify, I-tunes en Soundcloud. De band is 19 april 2014 live te zien op Dijkrock in Rilland.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland