Collapsing New People jurywinnaar T-strijd Collapsing New People jurywinnaar T-strijd

Figure 9 wint publieksprijs

, Tekst: Benny Leeuwenhaag foto's: Tonnie Westerbeke

Collapsing New People jurywinnaar T-strijd

Figure 9 wint publieksprijs

Tekst: Benny Leeuwenhaag foto's: Tonnie Westerbeke ,

Zestien bands nemen het tegen elkaar op in de tweede editie van T-strijd. Per avond zullen vier bands tegen elkaar strijden. Iedere avond word er een jurywinnaar gekozen die direct doorgaat naar de finale. Ook word er een publiekswinnaar gekozen die in de halve finale terecht zal komen. Op het spel staat studiotijd in de studio van Gebouw-T en een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival. Deze eerste avond staan de bands Steady New Sounds, Figure 9, The Kingfishers en Collapsing New People tegenover elkaar.

In een gezellig drukke zaal mag Steady New Sounds de spits afbijten. De uit Middelburg afkomstige band, gekleed in witte blouse met zwarte stropdas, ziet er strak uit. Hun indierock klinkt goed verzorgd en de stem van de zanger is uistekend. Voeg hier nog wat heerlijke gitaarsolo’s aan toe en de nodige energie. De vergelijking met Arctic Monkeys wordt vaak gemaakt en is hier zeker op zijn plaats.
Figure 9 met als thuisbasis Rilland is als volgende band aan de beurt. De mannen spelen stevige hardrock en doen dat met heel veel power en passie. Knallende drums, scheurende gitaren en veel instrumentale stukken. De zanger die naar eigen zeggen voor het eerst live optreedt en vaak tegen het grunten aan zit doet dit best aardig. Een leuke show die met een nipte marge de publieksprijs in de wacht sleept en daardoor in de halve finale terecht komt.
Uit Breda komen The Kingfishers. Deze jonge gasten hebben een leuke sound die een combinatie is van britpop en blues en kan vergeleken worden met onder andere Oasis. Vooral de toetsen vallen op en zijn lekker aanstekelijk. De zanger die overigens goed gitaarwerk verzorgd heeft een prima stem maar zou wel wat enthousiaster over mogen komen. De band klinkt wel gewoon goed op alle fronten. 

Last but not least Collapsing New People. Ze komen uit Willemstad en dat hebben we geweten. Wat gelijk opvalt is de rauwe stem van de zanger die echt heel fijn klinkt. Alle nummers zijn lekker uptempo en hebben veel weg van Queens Of The Stone Age. De hele band straalt energie uit, drums zijn prima en fantastisch gitaarwerk met dito solo’s. Er is zowaar sprake van een pit. Meer dan verdiend winnen zij dan ook de juryprijs en gaan door naar de finale.

Aan het einde van deze avond mogen we concluderen dat het niveau van de bands dik in orde is. Collapsing New People steekt er zeker boven uit. Figure 9 naar de halve finale. Maar Steady New Sounds en The Kingfishers geven ook zeker een strakke show weg. Al met al een gezellige avond in Gebouw-T. Op naar de tweede ronde…
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland