Insayno en Zwart Licht komen goed voor de dag Insayno en Zwart Licht komen goed voor de dag

Jonge garde en gevestigde orde weten publiek op eigen wijze te vermaken

, Tekst: Daniel Vervelde Foto's: Nicole Crusio

Insayno en Zwart Licht komen goed voor de dag

Jonge garde en gevestigde orde weten publiek op eigen wijze te vermaken

Tekst: Daniel Vervelde Foto's: Nicole Crusio ,

Zwart Licht en Insayno gaven zaterdagavond acte de presence tijdens het tweemaandelijkse hiphopfeest Kicks in Gebouw-T. Insayno opende de avond met een uitstekend optreden. Zwart Licht liet het publiek vervolgens springen tot het er bij neerviel. In sommige gevallen zelfs letterlijk.

Insayno maakt indruk

Insayno is een jonge, veelzijdige rapper die naast het geven van optredens hard werkt aan zijn eerste album. Hij is in de hiphopwereld vooral bekend vanwege zijn deelnames aan verschillende rapbattles, maar laat als ‘support act’ van Zwart Licht zien dat hij veel meer in huis heeft dan het belachelijk maken van andere rappers.

De zaal is nauwelijks voor de helft gevuld wanneer Insayno en zijn backup-rapper Blaaskaak hun optreden beginnen, maar het enthousiasme van de rappers is er daardoor niet minder om. Ze stralen plezier uit en weten dit al snel over te brengen op het afwachtend ogende publiek. Vooral wanneer Insayno moeiteloos een freestyle weet op te dreunen, geïnspireerd door voorwerpen die hij uit de zaal heeft gekregen, wordt het publiek enthousiaster.

Naast het freestylen laat Insayno door middel van zijn overige nummers zien dat hij ook een prima tekstschrijver is. Zijn repertoire bestaat vooral uit tracks waar hij een verhaal in probeert te vertellen. Het publiek waardeert de rapper en zijn muziek, waardoor hij na afloop van zijn optreden in de lens van een tiental camera’s moet kijken.

Zwart Licht breekt de tent af

De Amsterdamse rapgroep Zwart Licht is de laatste jaren in razend tempo uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop. Met name de optredens van de groep worden vaak geroemd. En dat is niet voor niets.
 
De hard klappende beats van producer Hayzee zijn, in combinatie met de agressief gerapte teksten van frontman Akwasi en backup-rapper Leeroy, een perfect middel om de hele avond niet stil te staan. Dit gebeurt dan ook niet. Ieder nummer dat ingezet wordt, veranderd het publiek in een groep uitzinnige mensen die elkaar van links naar rechts duwen en beuken. Zowel jongens, als meisjes. De bevolking van Bergen op Zoom en omstreken zal een x-aantal blauwe plekken rijker zijn en een aantal zweetdruppels armer.
 
Het Bergse publiek neemt de tracks van de drie Amsterdammers in ontvangst alsof ze in geen maanden meer naar muziek hebben geluisterd. De twee vocalisten nemen op hun beurt het enthousiasme van het publiek in ontvangst en trakteren de zaal op een dubbele stagedive.
 
Naast de dubbele stagedive en het grote aantal pits weten de rappers het publiek goed bij het optreden te betrekken met een flinke dosis interactie tijdens de bekendere tracks als ‘Bliksemschicht’ en ‘Guillotine’. Deze interactie lijdt alleen maar tot nog meer energie en enthousiasme in de zaal. Het personeel van Gebouw-T kan achteraf alleen maar opgelucht ademhalen dat het pand nog overeind staat.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland