Steady New Sounds winnen 30x20 minuten festival Steady New Sounds winnen 30x20 minuten festival

Wederom Zeeuwse winnaar

, Tekst: Liza Kroes Foto's: Sjoerd Schunselaar

Steady New Sounds winnen 30x20 minuten festival

Wederom Zeeuwse winnaar

Tekst: Liza Kroes Foto's: Sjoerd Schunselaar ,

Het Zeeuwse Steady New Sounds rockte hun steady sound in stijl tijdens het 30x20 minuten festival in rocktempel Paradiso. Resultaat: een juryprijs van niveau. En zo begon het allemaal: Na de inzending van hun track brachten de luisteraars van Pinguinradio hun stem uit en de 30 bands met de meeste stemmen veroverden een plek op het festival. En ook dit jaar regende, of eigenlijk sneeuwde, het talenten tijdens het 30x20 minuten festival in rocktempel Paradiso.

Wel twintig minuten hadden de heren van Steady New Sounds  de tijd om hun indierock aan Paradiso te presenteren. En dat deden ze. Met volle overgave en zoals altijd met hun Beatles-look: strak in pak. Ze knallen hun twintig minuten met een krachtig en explosief rocknummer open. De sfeer is gezet en het publiek begint te bewegen. Maar de echte beweging begint pas als ze de knaller Would you be mine inluiden. De tekst zegt al genoeg: “If I put on my dancing shoes, would you be mine?” Ja, want nadat zanger Jasper het publiek vraagt om mee te dansen worden er ook in het publiek dancing shoes aangedaan. 

Ze doen hun naam eer aan. De zo nu en dan wisselende gitaren en vooral het megafoontje van leadzanger Jasper zorgen voor afwisselende ‘New Sounds’  in hun show. Dat ‘Steady’… dat zit ‘em vooral in hun smaakvolle gitaarsamenspel. En dat maakt deze band zeker veelbelovend voor komend jaar. En dat vind ook de jury. Want als presentator Bazz de winnaars bekend maakt is het nog even spannend. De publieksprijs gaat naar de swingende Desperados. En de juryprijs is, jaja, voor Steady New Sounds gereserveerd!

Beiden winnen een opname in de Shamrock Studios Next Level en airplay op Pinguinradio. En dat dit veelbelovend is voor de toekomst van de bands bewijzen de winnaars van het vorige festival. Want zij hebben inmiddels hun vruchten afgeworpen. Zaniac en Misery Kids hebben inmiddels met coaching en begeleiding van de professionals van Shamrock Studios-Next Level succesvol hun singles opgenomen. Ook genieten zij momenteel airplay op Pinguinradio. De single Bird in the bag van Zaniac is ook hier te beluisteren.  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland