Nieuwe bezetting voor A Generation After Nieuwe bezetting voor A Generation After

16 februari in t Beest als vijftal

, Andre Joosse

Nieuwe bezetting voor A Generation After

16 februari in t Beest als vijftal

Andre Joosse ,

Met een nieuwe demo op de plank is A Generation After klaar voor een nieuw seizoen met veel optredens, althans dat is de bedoeling. Maar er komt roet in het eten als bassist Max Baar aankondigt de nieuwe muzikale richting van de band niet helemaal te accepteren, hij stopt met A Generation After.

We vroegen Max naar zijn beweegredenen om als bassist te stoppen: “Ik heb de band, toen nog onder de naam Custom Made, samen met Rick, Bas en Youri begonnen. Na vele jaren eraan te hebben gewerkt ging de band de laatste twee jaar een andere muzikale kant dan dat ikzelf voor ogen had.” Hij ontkent overigens dat de verandering van sound slecht is voor de band, er is dan ook geen ruzie: “Dit lijkt mij de beste optie voor zowel mijzelf als A Generation After.”
 
Ook zijn andere band I Could Float Here Forever zorgt er voor dat hij zijn tijd moeilijk kan verdelen: “De combinatie van veel schoolwerk en een ander project was voor mij te veel. En ik denk persoonlijk dat de band het beter zou gaan doen met een ander soort bassist als dan ik ben.”
 
Na een korte zoektocht naar een nieuwe bassist heeft de band besloten om het met een gitarist minder te doen. Gitarist Nikos Kyrmos zal voortaan als bassist in de bio van de band verschijnen. Drummer Rick Schuitemaker: “Het plaatje klopt wel zo met zijn vijven, we zijn er zelf heel enthousiast over”.
 
Op 16 februari is de nieuwe A Generation After te zien als voorprogramma van Monomyth in podium t Beest. Binnenkort staat de recensie van de nieuwe A Generation After EP op deze site.
 
De huidige bezetting van de band is:
Bas: Zang
Nikos: Bas, backing vox 
Jasper: Gitaar, backing vox
Daniel: Gitaar 
Rick: Drums
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland