Mark Foggo en Rolf De Band spelen feelgood ska Mark Foggo en Rolf De Band spelen feelgood ska

Met cartoon-achtige grimassen kijkt Foggo brutaal de zaal in

, Tekst: Albert Swart Foto's: Els Swart

Mark Foggo en Rolf De Band spelen feelgood ska

Met cartoon-achtige grimassen kijkt Foggo brutaal de zaal in

Tekst: Albert Swart Foto's: Els Swart ,

De avond begint met Rolf De Band uit Amsterdam. De achtmans formatie speelt feelgood ska-reggae met humoristische teksten. Langzaam stroomt De Piek vol met bezoekers, vooraan bij het podium wordt al volop op de aanstekelijke skabeat gedanst. Opvallend is het kinky nummer ‘De Billen Van Mijn Buurvrouw’, het lukt de zanger zowaar om een heuse polonaise te ontketenen in De Piek.

Hierna is het onmogelijk om stil te staan bij de high energy ska van Mark Foggo’s Skasters, de ska-liefhebbers in De Piek staan meteen te dansen. Mark Foggo raast hyper actief over het podium, met cartoon achtige grimassen kijkt hij brutaal de zaal in.
 
De nummers praat Foggo als een standup-comedian aan elkaar, Mohammed Ali, naar de kapper, een smartphone die in een koe verdwijnt(?) zijn anekdotes die de revue passeren. Zelfs zijn eigen band de Skasters lijkt af en toe het spoor bijster met de verbale capriolen van Foggo die met een zwaar Engels dialect het publiek vermaakt.
 
De straffe skabeat wordt door drummer George Coenraad, bassist Rogier Drinkenberg, gitarist Menno Koning, toetsenist Richard Gelderblom en saxofonist Paul Berding strak neergelegd. Hierover zingt en scat Mark Foggo zijn humoristische teksten over ‘Ramona from Barcelona’, ‘Haircut’, ‘Ska Pig’, ‘Captain Skalet’ en nog zeker een dozijn nummers uit zijn lange carrière die begon met de hit ‘New Shoes’ uit 1980. Het is een beetje jammer dat ‘New Shoes’ niet gespeeld is, toch het visitekaart van Mark Foggo met zijn toenmalige band The Secret Meeting, deze mag niet ontbreken in de toegift.
 
Met Mark Foggo’s Skasters en Rolf De Band was het weer een prima ska-avondje in De Piek.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland