Jungle By Night creëert energieke sfeer in 't Beest Jungle By Night creëert energieke sfeer in 't Beest

Stroef begin wordt omgezet in optreden vol passie en energie

, Tekst: Daniel Vervelde Foto's: Paul van Bueren

Jungle By Night creëert energieke sfeer in 't Beest

Stroef begin wordt omgezet in optreden vol passie en energie

Tekst: Daniel Vervelde Foto's: Paul van Bueren ,

Jungle By Night heeft zich zaterdagavond in poppodium ’t Beest in Goes van haar beste kant laten zien. De Amsterdamse band begon ietwat stroef, maar door de vele blazers, diverse slaginstrumenten en het orgelspel ontstond er een mooie band tussen de groep en het publiek.

Tijdens het begin van het optreden is het vooral aftasten geblazen. De zaal, die maar net voor de helft gevuld is, lijkt niet goed te weten wat ze kan verwachten van de band. Andersom lijken de muzikanten zelf ook een beetje de kat uit de boom te kijken. Niet vreemd overigens: optreden in een half gevulde zaal van ’t Beest is natuurlijk totaal iets anders dan een optreden op Sziget. 

Het is uiteindelijk de band die het initiatief neemt om er een mooie avond van te maken. Na twee liedjes gespeeld te hebben, richt trombonist Ko Zandvliet het woord tot te zaal. Hij vertelt dat het volgende liedje dat ze gaan spelen, Ethiopino, is geïnspireerd op de titelsong van Sesamstraat. ‘’laat je speelgoed staan, schuif gezellig aan’’, zingt hij. ‘’Nou, schuif dus gezellig aan!’’, klinkt zijn verzoek. Het publiek gehoorzaamt. Het startschot voor een feestje heeft geklonken.

Langzaam aan begint het publiek in beweging te komen. Echt los gaat het nog niet helemaal, maar het begin is er. Ook de band lijkt er meer zin in gekregen te hebben. Er wordt met zichtbaar veel passie, plezier en energie gespeeld door de negen Amsterdamse jongens. Toch heeft het publiek nog een laatste zetje nodig om helemaal los te komen. Zandvliet is opnieuw de persoon die dit zetje geeft, door de dansvloer officieel geopend te verklaren.

De ban is gebroken en letterlijk niemand staat nog stil. Echt verbazingwekkend kan dat niet genoemd worden. Het drukke, energieke spel van de band leent zich er prima voor om op te dansen en maakt het de toeschouwers zelfs moeilijker om stil te staan, dan om te dansen. Ook de bandleden zelf lijken geen seconde meer stil te kunnen staan. Er wordt gedanst tijdens het spelen en goed collectief spel wordt afgewisseld met prima solo’s.
 
Het hoogtepunt van de avond is het nummer ‘Kiwi’, een gloednieuw liedje dat in de week voorafgaand aan het optreden gemaakt is. Het is een liedje waarin diverse stijlen zich samenvoegen. Soul en jazz voeren de boventoon. Het is ook het enige liedje waar tekst in zit. Gino Groeneveld, congaspeler van de band, laat krachtige kreten horen. Jungle By Night meets James Brown.
De muzikanten en het publiek zijn in korte tijd hevig naar elkaar toe gegroeid. Waar in het begin iedereen een beetje stijfjes stond toe te kijken, is er aan het einde niemand die afscheid wil nemen. Dit resulteert in een toegift van twee nummers. Twee nummers die nog krachtiger en met nog meer passie gespeeld worden door de band en met nog meer beleving in ontvangst worden genomen door het publiek. Een spetterend einde van een goed feestje.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland