Bollywood entertainment van Eins, Zwei & The Parallel Cinema Bollywood entertainment van Eins, Zwei & The Parallel Cinema

Indiase indie in De Spot

, Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse

Bollywood entertainment van Eins, Zwei & The Parallel Cinema

Indiase indie in De Spot

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse ,

Het is gezellig druk in De Spot vanavond. Als eerste concert van het nieuwe jaar maakt Eins, Zwei & the Parallel Cinema zijn opwachting. Dit is het nieuwste project van een grote groep enthousiastelingen uit Eins, Zwei Orchestra en How To Throw A Christmas Party. Deze laatste groep bewees eerder in Middelburg in staat te zijn om een waar spektakel neer te zetten, wat de lat voor dit concert hoog legt.

Het optreden van vanavond is een voorproefje ofwel try-out voor de premiere op 12 januari op Noorderslag te Groningen. Stefan van Maurik (van Eins, Zwei Orchestra) is duidelijk de aanvoerder van dit project.
Tijdens zijn reis naar India is hij in aanraking gekomen met de Indiase filmmuziek, het bekende Bollywood en de new wave stroming Parallel Cinema. Hij heeft de basisbestanddelen van de Indiase muziek als inspiratie mee naar Nederland genomen. Maar daar bleef het niet bij. Want ook de leden van How To Throw A Christmas Party wilden wel meedoen.

Het podium vanavond staat helemaal volgeladen met drummer, strijkers, toetsen, bas, gitaar, samples en niet te vergeten een heus koor. Maar het belangrijkste instrument is vanavond de sitar, welke helemaal vooraan op het podium prijkt. Een drietal danseresjes omkleed de avond en geeft het beeld bij de soundtrack.

Genoeg vermaak dus voor zowel het oog als oor. De Indiase shoegaze luistert makkelijk weg en alles klinkt zeker voor een try-out erg strak. De moderne indie vloeit mooi samen met de klassieke klanken van de sitar. Toch begint op een gegeven moment het volgende liedje wel erg veel op het vorige te lijken. Misschien ligt het er slechts aan dat alles nog nieuw is, alleen de singles 'Curry Western' en 'Rakesh Roshan' zijn nog online te beluisteren. Deze twee nummers eisen dan ook de meeste aandacht op tijdens het optreden.
 
De frontman doet erg zijn best iedereen bij de les te houden en vooral mee te laten zingen. Helaas, na een klein uurtje valt echter alweer het doek en nemen DJ's Bart en Tonnie ons verder mee in de Oosterse sferen. Wie nog na wil genieten kan in de loop van het jaar uitkijken naar de dubbel-cd die rond dit project wordt uitgebracht.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland