Vuur ontbreekt op punknight Vuur ontbreekt op punknight

Bambix krijgt niet wat het verdiend in De Pit

, Gijs Kamphuis

Vuur ontbreekt op punknight

Bambix krijgt niet wat het verdiend in De Pit

Gijs Kamphuis ,

Zegt een vader tegen zijn twee zonen. “Jongens, waar zal ik jullie mee naar toe nemen? Naar het Zeeuws Museum?” “Neeee!! niet naar het museum, dat is saai” “Naar Walibi dan?” “Nee daar hebben we ook geen zin in.” “Willen jullie dan naar een punk rockshow?””Jaa!! naar de punk rockshow in De Pit in Terneuzen met Bambix, The Octopussys, A Hero Build en Zebrapad. Daar willen we naar toe!”

Het trio was mooi op tijd om in een knus gevulde De Pit Zebrapad de avond te zien openen. Maar wat is het toch met onze jonge Zeeuwse punkers. Sympathiek zijn ze. Flauw ook. Niet erg maar de band is vooral onzorgvuldig. Rammelpunk kan je best als huisstijl gebruiken maar zorg dan dat het wel echt overtuigend gebracht wordt. Ik heb Zebrapad nog nooit echt zien overtuigen. Vanavond dus ook niet. De groep is nog jong maar heeft ondertussen best wat ervaring opgedaan. Maar of ze daar lering uit hebben getrokken is maar de vraag. Ik ga de band niet afzeiken, want daar is geen reden toe. Maar stilstand is achteruitgang.

Het Belgische A Hero Build heeft het een stuk beter voor elkaar. Al kampt deze band ook met een groot euvel, namelijk snelheid. Niet in de muziek, want de tegen hardcore aan schurende punk is fel genoeg. Maar vooral tussen de nummers door duurt het allemaal veel te lang. De show komt daardoor nergens echt op gang. En dat is jammer want deze Trice uit Oostende kan wel wat!

Ook uit België komt The Octopussys. Melodic punkrock staat er in het logo van de band. Een understatement van je welste. Want wat deze vijf laten zien is echt goed. Strak, pakkend en vooral leuk om naar te kijken. En op te springen, al gebeurt dat slechts mondjesmaat. Hoewel de oproep tot stagediven welzeker beantwoord wordt. Middelpunt is bassist, clown en aanjager Mark Bolsens, Hier worden onderbroekenlol en een prima muzikale prestatie feilloos gecombineerd. MXPX, en Lagwagon zijn de grootste inspiratiebronnen. Waarom heeft Groezrock eigenlijk nog niet gebeld?

En dan Bambix. Als het ergens echt los kan gaan dan is het wel bij een show van dit eigengereide punktrio. Niets is minder waar. Eer de zaal weer volgestroomd is hebben we er al dik een kwartier show opzitten. Zangeres Wick Bambix lijkt het weinig te deren. Al probeert ze wel de zaal de hare te maken. Echt lukken wil het niet. Echter: Deze band uit Nijmegen hoef je niets meer te leren. De standaard kreet “Slayerrrrr” die uit het publiek komt wordt keurig op de wenken bediend. “Maar nu weer terug naar onze muziek, anders had je net zo goed naar Slayer kunnen gaan. Je weet trouwens niet half hoe traag Slayer eigenlijk is”, kaatst de fontvrouw de bal terug. Om met ‘Hell And Back’ te laten horen dat ze zeker sneller zijn dan de thrash metalband. Bambix is een heel solide punkformatie al zo veel jaren lang.  Wat is het dan jammer dat de response zo tegenvalt. Het is er wel maar het punkinstituut wat deze band is, krijgt vanavond niet wat het eigenlijk verdiend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland