Attic Isolation grote winnaar eerste ronde Steenworp. Attic Isolation grote winnaar eerste ronde Steenworp.

Belgische formatie krijgt alle prijzen in Westdorpe

, Tekst: Gijs Kamphuis. Foto's: Martin Hol

Attic Isolation grote winnaar eerste ronde Steenworp.

Belgische formatie krijgt alle prijzen in Westdorpe

Tekst: Gijs Kamphuis. Foto's: Martin Hol ,

De eerste voorronde van bandwedstrijd Steenworp is gewonnen door Attic Isolation. De band uit Eeklo ging er in de Chillsoos in Westdorpe met zowel de publieksprijs als de juryprijs vandoor. Hiermee plaatste de groep zich als eerste voor de finale later dit jaar in De Pit in Terneuzen. Willy The Poet, Daniel en Oskoed Slotters bleven met lege handen.

Het was weer heerlijk appels met peren vergelijken afgelopen vrijdag in Westdorpe. Punk, rap, rock en luisterliedjes. Ga er maar aanstaan, de jury had het er maar moeilijk mee. In een ramvolle Chillsoos mocht de jonge singer/songwriter Daniel het spits afbijten. En dat deed de zanger in het geheel niet onverdienstelijk. De jury was echter van mening dat er nog wel wat te verbeteren viel aan de performance van de zeventienjarige Middelburger.  

Punkband Oskoed Slotters wist met een energieke show de jury niet te overtuigen. Ze kregen wel het publiek mee en oogsten vooral veel lof met hun no nonsens pretpunk. Maar publieksstemmen kregen ze dan toch net te weinig. De band uit Moordrecht is volgens de jury te eendimensionaal. De drie akkoorden The Exploited punk is energiek genoeg maar mist afwisseling, zo luidt het commentaar. 

Hierna is het de beurt aan Willy The Poet. Rapper, kunstenaar en vooral verteller. Want dat is wat Willy (echte naam Willem Lokerse) graag wil. En hij heeft ook echt wat te vertellen. Geen standaard ho's en bitches in zijn teksten, maar diepe analyses uit het leven. Neem daarbij dat hij ook zijn eigen beats maakt. Zeeland heeft er weer een prima rapact bij. En de eerste keer hoef je ook niet direct te winnen. Dat bewijst de winnaar van vandaag. Want Attic Isolation doet voor de tweede keer mee en maakt indruk met hun vooral op de The Doors-geluid leunende gitaarrock. In zanger Jacob Vermeire hebben ze een prima frontman, al trekt hij wel echt alle aandacht naar zich toe. Maar het moet gezegd, de twintig minuten show vliegt voorbij. Het geheel is afwisselend en gewoon leuk om naar te kijken. Iets waar de jury duidelijk voor valt. En al heeft drummster Liesa de Decker er direct na het optreden weinig vertrouwen in. Na het pauzemuziekje van de winnaar van vorig jaar Geert & The Chiefs blijkt toch dat haar band zich op alle fronten winnaar mag noemen.

Steenworp kent nog twee voorrondes. In Club 26 te Schoondijke op 2 februari en 9 maart in Komma te Hulst. De finale is 26 april in De Pit in Terneuzen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland