Kunst, muziek en vooral feest op Overall Kunst, muziek en vooral feest op Overall

Vetschiller, Zinkzand en Grasmoawr zorgen voor geslaagde avond

, Tekst: Lisa Konings Foto's: Rene Kauwenbergh

Kunst, muziek en vooral feest op Overall

Vetschiller, Zinkzand en Grasmoawr zorgen voor geslaagde avond

Tekst: Lisa Konings Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Een avond vol oude bekenden en nieuwe bandjes. Zo kan je Overall het best omschrijven. Na vele dagen aftellen is het eindelijk zover: vanavond staan er drie bands en een dj op het programma. Naast het Schouwse Zinkzand zijn ook Vetschiller en Grasmoawr uitgenodigd. Drie namen die volgens de organisatie gerant moeten staan voor een feestje.

Na binnenkomst valt het gelijk op: Brogum is rijkelijk versierd met artistieke voorwerpen, schermen met diabeelden en een tweede podium. Overall is een collectief van kunstenaars. Vanavond draait niet alleen om muziek, het oog verdient ook alle aandacht. 

De aftrap is voor Vetschiller. Vijf energieke mannen in skipakken zorgen voor een goed begin. Al snel krijgen ze de zaal in een goede feeststemming. Halverwege het optreden word er opeens een licht de zaal ingeworpen en twee mensen in nogal rare kleding lopen, al trekkend aan een touw, richting podium. Wat blijkt: er wordt een denkbeeldige berg beklommen. Ook doet de band zijn naam eer aan. Het vet word letterlijk geschilt deze avond. Door attributen zoals hoelahoeps en skippyballen die de zaal in worden gegooid, eindigt Brogum als grote gymzaal.

De thuiswedstrijd is voor Zinkzand dat gelijk begint te spelen op het kleinere podium wanneer Vetschiller klaar is. Mensen die Zinkzand kennen, weten dat je niet stil kan blijven staan tijdens hun shows. Op het scherm achter hen worden tekeningen getoond die een videoclip bij de nummers vormen.  Oude, bekenden zoals ‘Big Black Rhino’ en hun eerste single ‘Vrijbuiter’ worden volmondig meegezongen en er wordt hevig gedanst. Ook tijdens de nieuwe composities die later dit jaar uitgebracht zullen worden. 

De laatste grote act van de avond is Grasmoawr, een veelkoppige band met veel ongebruikelijke instrumenten waaronder een klarinet en tuba. De muziek klinkt buitenlands door de vele Franse en Oost-Europese tinten. Toch zijn de teksten van de band Nederlandstalig. Het voltallige publiek gaat er in op en de band zelf is minstens zo enthousiast. Het uit zich in een verschrikkelijk toffe show waarin de artiesten zelf door de mensenmassa heen hossen en feesten.
 
Als afsluiter van de avond is electRick met vol enthousiasme bezig met zijn knopjes, waar het laatste beetje energie van het publiek na deze avond al snel aan opgaat. Een zeer geslaagde en uitputtende avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland