Blije gezichten bij Merdan Taplak en Oorgasme in Porgy & Bess Blije gezichten bij Merdan Taplak en Oorgasme in Porgy & Bess

DJ’s laten Terneuzense jongeren los gaan 

, Karlijn de Splenter

Blije gezichten bij Merdan Taplak en Oorgasme in Porgy & Bess

DJ’s laten Terneuzense jongeren los gaan 

Karlijn de Splenter ,

Wie vorig jaar Vestrock in Hulst bezocht, heeft deze energieke Vlaamse jongens in trainingspak vast voorbij zien komen. Het optreden van Merdan Taplak Orkestra viel in ieder geval bij de organisatie van Porgy en Bess in goede aard. Vandaar dat de DJ en zijn band werden uitgenodigd voor een show in het bekende cultuurpodium in Terneuzen. De afterparty werd verzorgd door DJ-duo Oorgasme uit Hulst.

Voor de Antwerpse DJ Merdan Taplak is het zijn eerste live-optreden van 2013. De afgelopen maand heeft hij vooral in zijn eentje livesets gedraaid op verschillende plekken in België, maar naar Porgy en Bess heeft hij speciaal zijn band meegebracht. Dat zorgt meteen voor sfeer op het kleine podium. Taplak zelf achter de draaitafels. De bandleden met blaasinstrumenten en een accordeon al springend over het podium.
 
Het oogt als een komische act. Ze hebben Oosterse harembroeken aan, afgemaakt met niet matchende trainingsvesten. Achter het podium prijkt een groot doek met het logo van Taplak: een cirkel met daarin een snor. De band lijkt zichzelf niet al te serieus te nemen, maar de jongens weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Want de elektro-beats met typische Balkandeuntjes –Merdan Taplak heeft immers Turkse roots- slaan aan bij het publiek.
 
Het lijkt lang geleden dat er in Porgy en Bess zoveel jongeren aan het dansen zijn geweest. Bij herkenbare nummers die Taplak heeft gemixt, zoals ‘Push up’ van Freestylers, zingt het publiek vrolijk mee. En ook aan de uitspraak van de DJ “gooi die handjes in de lucht” geeft het publiek gehoor. Al gauw barst het feest los en zijn er alleen maar blije gezichten te zien. De mannen maken er een groot feest van en er lijkt geen eind aan de avond te komen.
 
Maar dan, een uurtje spelen en twee toegiften later, is de show toch echt afgelopen. Te kort wat het publiek betreft, want ze smeken: “we want more!”. Het podium wordt leeggehaald en de afterparty ingezet. De Zeeuwse DJ’s Kenrick de Dreu en Wesley Klip, beter bekend als Oorgasme, nemen het stokje over. Het duo is inmiddels ook bekend bij het Zeeuws-Vlaamse publiek door de vorige edities van Vestrock. Met hun elektro-house krijgen ze de kleine menigte langzaam los. De overgebleven fanatiekelingen dansen nog tot in de late uurtjes op de gangbare beats, met hier en daar een vleugje dubstep.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland