Gruppo Sportivo met de Bombita’s in De Piek Gruppo Sportivo met de Bombita’s in De Piek

Herinnert u zich deze nog: Biep Biep Love

, Tekst: Albert Swart Foto's: Els Swart

Gruppo Sportivo met de Bombita’s in De Piek

Herinnert u zich deze nog: Biep Biep Love

Tekst: Albert Swart Foto's: Els Swart ,

Het lijkt wel een schoolreünie van de examenklas uit 1978 in De Piek waarvoor een Haags bandje is ingehuurd: Gruppo Sportivo. Het publiek heeft zin in een feestje en de juiste ingrediënten zijn aanwezig. Een tof bandje en een biertap in de zaal!

Veel bezoekers in De Piek kennen de  lp’s 10 Mistakes en Back to '78 uit hun hoofd en Gruppo is  tegenwoordig ook streaming te beluisteren op Spotify. Bijna alle tracks van deze twee klassieke nederpopalbums worden gespeeld en tussen de nummers door van snedig commentaar voorzien door zanger/gitarist Hans Vandenburg. Samen met Peter Calicher op toetsen en Max Mollinger op drums vormt Hans Vandenburg al ruim drie decennia de harde kern van de band. Met toevoeging van jonkie Joris Lutz op basgitaar en Bombita’s Lies & Inge als achtergrondkoor geeft Gruppo Sportivo een solide show op het podium van De Piek. Vooral de expressieve vocalen van de Bombita’s, in combinatie met de droge voordracht van zanger Hans Vandenburg, geven de juiste touch aan de grappige en absurde teksten.  

Met een uitgesponnen versie van  ‘Disco Really Made It’, waarin 70’s discoclassics zijn verwerkt, wordt het tweede deel van de set afgesloten. Voor het toegift komt Vandenburg alleen op en speelt ‘Tokyo’ dat uit volle borst wordt meegezongen door de reüniegangers in De Piek. Na ‘Armee Monica’ en ‘Hey Girl’ is het feestje ten einde en verlaten de 'Sporting Groupies' onder luid applaus het podium. Na deze trip down memory lane met Gruppo Sportivo  was het nog goed toeven aan de bar van De Piek in Vlissingen.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland