23 februari Overall in Brogum 23 februari Overall in Brogum

Zinkzand in samenwerking met Overall brengt "een beetje van alles" naar Zierikzee

, Lisa Konings

23 februari Overall in Brogum

Zinkzand in samenwerking met Overall brengt "een beetje van alles" naar Zierikzee

Lisa Konings ,

Zinkzand is hard op weg om heel Nederland te laten genieten van hun muziekjes, maar onderweg naar die spreekwoordelijke top ontmoeten ze natuurlijk ook nog heel veel andere artiesten. Die ze uitgenodigd hebben om ook samen met hun op te treden in de thuishaven van Zinkzand. Waaronder de vetschillers.

De Vetschillers is een band uit Amsterdam. Tijdens hun shows combineren ze Nederlandstalige nummers met een soort "Rock n' Roll Sonja Bakkeren." Door middel van een show met verschillende instrumenten (waaronder een viool) en sportapparaten wordt het vet van de toeschouwers letterlijk geschild. 

Naast de Vetschillers staat Grassmoar de 23e ook in Brogum. Grassmoar speelt een soort van Hollandse Zigeunerpunk waar je niet op stil kan blijven staan. Zinkzand is de band op verschillende festivals en kraakpandconcerten tegengekomen, dus ze konden zeker niet ontbreken deze avond. 

Naast deze bands die je kunt vergelijken met de muziek die Zinkzand zelf maakt, hebben ze ook iemand uitgenodigd die  verre van vergelijkbaar is, namelijk: electricRick. Naast de electronische deuntjes die hij zelf produceert is hij ook bezig met een project samen met Zinkzand genaamd: Weet jij wat de aap op zee doet?

Als klap op de vuurpijl wordt er ook nog flik ge-DJ't deze avond. Namelijk door de enige echte huis-VJ Vera Verseput en Roy Dendro. Zo kan er ook nog flink losgegaan worden op geweldige rommelmuziek. 

Het decor wordt verzorgd door Overall, want Overall is overal. Eerst begonnen als kunstcollectief op Schouwen-Duiveland en letterlijk overgewaaid door heel Nederland. Kijk deze zaterdag je ogen uit, dans de voeten van de vloer en blèr lekker mee met d'r bands. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland