Powerplay hoofdact van Survivorland Festival

Bands leveren muzikale bijdrage aan goed doel

Redactie 3voor12/Zeeland ,

Op zondag 1 september is er weer een Survivorland Festival in Middelburg. Vanaf 15.00 uur treden in cafe 't Schuttershof verschillende bands belangeloos op om zo een bijdrage te leveren aan een goed doel; onderzoek naar de ziekte kanker. Een toegangskaartje kost in de voorverkoop 10 euro.

Powerplay en Mamilla 
In 1980 richt Jan van der Meij (voormalig Vitesse) het rocktrio Powerplay op. In 1981 treedt het drietal op als voorprogramma van Golden Earring gedurende drie maanden. Powerplay heeft in haar langdurige bestaan vele bezettingswisselingen gekend. Het laatste decennium kent de band echter een vaste samenstelling. Bassist is Ivo Severijns die bekend werd als lid van Herman Brood’s Wild Romance en tot voor kort ook enkele jaren deel uitmaakte van Kane. Drummer Ramon Rambeaux, eveneens voormalig Wild Romance, maakt de ritmesectie van Powerplay compleet. De rockband Mamilla treedt ook op. Zij draaien al tientallen jaren in het rockcircuit mee. Zo stond de band in het voorprogramma van onder andere ZZ Top en Uriah Heep. 

Coverbands
De Biervlietse Pop/rockcoverband The Good, The Bad & Bart XL zijn van de partij op het Survivorsland festival. Deze fantastische band stond eerder al in de finale van The Clash of the  Coverbands. Intussen heeft de band een prima reputatie opgebouwd als live-act. 
Joyrock geeft ook acte de presence. De coverband bestaat al ruim 20 jaar en maakte vooral furore in de jaren ’90 binnen en buiten Zeeland. 
Als afsluiter geeft ROLR een spetterende rockshow waar het dak nog wel eens van af zou kunnen vliegen. ROLR is op dit moment ongetwijfeld Zeeuws beste rockcoverband. In de pauzes draait DJ Hansjuh lekkere muziek op het grote buitenterras. 

Survivorsland
De ticket-opbrengst gaat naar een specifiek onderzoek van de ziekte kanker. Info over het programma, ticketvoorverkoop en de stichting Survivorsland is allemaal te vinden op www.survivorsland.nl