Hoera! Tien jaar KreekRock

Rumble Fist speelt allerlaatste show op tweede lustrum festival

Tekst: Gijs Kamphuis. Foto's: Martin Hol ,

De tiende verjaardag van Kreekrock is gevierd rondom de eigen Chillsoos in Westdorpe. Maar liefst dertien acts waren uitgenodigd om het feest muzikaal in te kleuren. Incarnate moest ter elfder ure verstek laten gaan. De regen maakte het nog heel even lastig. Terwijl de allerlaatste show van Rumble Fist als absolute apotheose diende.

Aan Giant Diamond Sea Turtle de eer om de middag te openen. De metalband uit Terneuzen zette direct de toon en weet het publiek te vermaken met een fijn potje metalcore. Shameless Lies is hierna voor het laast te zien. Met een fijne show tot gevolg. De leukste punkband van Gouda en omstreken luistert naar de naam Oskoed Slotters. Ongecontroleerd en toch behoorlijk strak. Dat zien we graag. Monsun (and the Majestical Masters of Mayhem) lijkt elk optreden beter te worden. Niet voor niets won deze band uit Goes de talentenwedstrijd Steenworp. Op kreekRock laten ze nog maar eens horen waarom.
Het avondprogramma begint met het Oostburgse Tellurion. Een nieuwe cd is onderweg en laat die plaat maar komen! De band rond frontman Elton Boussen is in prima vorm. Met Matthijs Quaars (Spoil Engine) heeft de band een van de beste drummers van Nederland in huis. De rest van de groep is gegroeid in muzikaliteit en professionaliteit. Ook Stunned Ziggy weet de handen op elkaar te krijgen. Deze Belgen houden zich niet in en geven een dijk van show weg. Beide bands zijn de smaakmakers van de vroege avond. Terwijl het terrein langzaam weer opdroogt. Gork A27 is nog altijd zoekende na het vertrek van saxofoonspeler Bas Biesheuvel. De  toetsenist is inmiddels weer buiten gebonjourd, waardoor de act weer in traditionele bezetting terug is. Muzikaal is het best aardig vandaag. Zeker de N.E.R.D-cover ‘She Wants To Move’. Het mooie van KreekRock’s verjaarspartijtje is dat het muzikaal echt alle kanten opgaat. Want het daarom volgende Swamp Machine is een stoner rockband om je vingers bij af te likken. Hier mag je, je baard voor laten staan. Het is lekker leunen tegen de muur van geluid die het drietal optrekt. Snoeihard en onverbiddelijk!  
Rumble Fist is dood, leve Rumble Fist! Door het afzegen van Incarnate komt de afscheidsshow van deze roemruchte band iets eerder dan gepland. Maar het feest is er niet minder om. Het publiek gaat los, de band gaat los. Alles uit de kast. Voor een allerlaatste keer. Veel bezoekers zijn hier speciaal voor gekomen. De partytent op de festivalweide begeeft het bijna. Het podium houdt keurig stand. Het is dan ook even overschakelen van de relatief vrolijke noten van Rumble Fist naar de loodzware doom van The Fifth Alliance. Eenmaal gewend is dit een band in topvorm. Frontdame Silvia brult als een vent. Het is zware kost maar zeer de moeite waard. Hun laatste plaat ‘Unrevealed Secrets Of Ruin’, is de leidraadin dit half uurtje duisternis. Terwijl iedereen op zijn laatste benen loopt, mag Reason To Kill nog eens proberen de meute in beweging te krijgen. Iets wat niet echt lukt. Het ligt niet aan de band of hun muzikale prestaties. De dag was lang, de bands dik in orde. Het laatste kaarsje op de verjaardagstaart wordt uitgeblazen door Your Highness. Deze Vlamingen bezorgen Kreekrock een prachtig slotakkoord. Het was een fijn feestje KreekRock, tot volgend jaar.