Interview met het Goese Sense

“Ik zat wat te tokkelen en toen had ik het. Dit wordt een hit”

Dennis de Waard ,

Popduo Sense heeft net hun debuutsingle uitgebracht, “Card of Life”. De redactie van 3voor12/Zeeland pikte dit op en ging op weg naar café Baarends in Goes om kennis te maken met dit nieuwe talent. In deze kroeg hebben Annemiek van der Weele en Luc Oggel al meerdere malen opgetreden.

Direct na aankomst wordt ik verwelkomd door de zangeres en tekstschrijfster van het duo, Annemiek. Als artieste heeft zij al de nodige ervaring opgedaan in coverbands CleaVage en Recovery, en in mei vorig jaar heeft zij haar zangopleiding afgerond. Niet veel later komt ook Luc binnen, met gitaar en wel. Luc heeft in het verleden zijn ervaring opgedaan in de instrumentale rockband X-Proof. Popduo Sense is voor beiden een totaal nieuwe ervaring.
 
Annemiek: “Een collega van me wist dat ik zong, dus heeft ze me voorgesteld aan Luc. Ze zei dat hij wel gitaar kon spelen.” Luc knikt. “Zo zijn we dus een paar keer samengekomen en hebben we wat gespeeld. Zo kwamen er opeens liedjes.” Sense was geboren, en dat gebeurde tweeëneenhalf jaar geleden.
 
Waar halen jullie inspiratie uit?
Annemiek: “Eigenlijk uit het dagelijks leven. Uit de dingen die ik meemaak, kan ik veel dingen schrijven. Zelfs als ik naar buiten naar de wolken kijk, kan me dat inspireren.”
 
Hoe is “Card of Life” ontstaan?
Luc: “Ik zat zomaar wat te tokkelen, en toen had ik het opeens. Ik dacht, dit wordt een hit. Ik heb het meteen naar Annemiek gestuurd en die had er zó een tekst onder geschreven. Soms heb ik een idee, maar daar kan ik dan later na wat spelen niks mee. Maar, met dit wist ik het zeker.” Sense heeft in eigen beheer de single opgenomen in Ace Studio in Aartselaar (België). Luc: “Het heeft ongelooflijk veel werk gekost, soms tot in de nacht. Er komt veel bij kijken, er wordt hier geschaafd, daar wat toegevoegd. Voor het opnemen van de single is er een voltallige band bijgekomen om alles compleet te maken. Maar, het nummer is wel van ons tweeën. Het is nu kijken wat er gaat gebeuren met “Card of Life” en dan zien we wel verder.”
 
De single is door radiostations goed opgepikt. Op Popular FM is “Card of Life” een hele week hitschijf, en ook de publiciteit op Omroep Zeeland ontbreekt niet. Dit duo is dan ook enthousiast. Luc: “We doen dit niet voor het geld, maar om muziek te maken in zijn puurste vorm, zang en gitaar. Alles wat we meer kunnen krijgen is meegenomen.”
 
Zo is Zeeland klaar om kennis te maken met Sense. Popmuziek in zijn puurste vorm met een vleugje singer-songwriter. Een duo om in de gaten te houden.