Zondag 25 augustus: PopAanZee met Listener en DJ St Paul

Domburgs strand decor voor lokale en internationale acts

Ilona de Bruijne ,

Op zondagmiddag 25 augustus is strandpaviljoen Noordduine te Domburg het podium voor PopAanZee, een gratis muziekevenement met internationale en lokale live-acts op het programma. Het ‘feestje’ met onder meer Harms Fork, Listener en DJ St. Paul begint om 14.00 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Clear Clamour
De jonge finalisten van Spectra 2013 mogen om 14.30 uur het spits afbijten. Het piepjonge kwartet uit regio Goes speelt, zoals in het PopAanZee-programma staat, ‘beetnemende rockmuziek’. Clear Clamour speelt eigen werk en ‘oude klassieke covers’.
 
Geert & The Chiefs
Zijn naam is deze zomer veel langs gekomen: De Vlissingse singer-songwriter Geert van Oorschot en ‘zijn’ Chiefs. Om 15.30 uur staat Geert & The Chiefs op het podium en mag hij doen waar hij goed in is: het publiek meenemen in zijn aanstekelijke liedjes over de liefde.
 
Harms Fork
De band om de veelgevraagde organist Harm Wierda is wat moeilijker te categoriseren. Wierda speelde eerder in Friction en Planet Orange, en debuteerde op Wham!Wham!. Tijdens PopAanZee speelt hij met Klaske Oenema en Maria Tuni op zang, Martine Rademakers (Sexton Creeps) op Rhodes piano, Janke Brands (ex-Meindert Talma) op basgitaar en Karl Huisman (ex-Hellectric, Them Holy Rollers) op drum. Wierda zingt en speelt op Vox orgel. Harms Fork start om 16.30 uur.
 
Listener
Dit bijzondere trio uit ‘The States’ doet momenteel een tour door Europa. Om 18.00 uur introduceren Dan Smith, Christin Nelson en Kris Rochelle hun bizarre mix van rap, poëzie en ‘spoken word’, waarbij de drums je ongetwijfeld meenemen in hun rockende gitaarmuziek.
 
DJ ST. Paul
Vanaf 19.00 uur is het aan de vaste dj op Lowlands de taak om de middag af te sluiten. Het klinkt als een ondankbare taak, maar dat is het zeker niet. Hij zal er in slagen om PopAanZee in stijl te eindigen.