Larry and his Flask in De Piek

Knallende folk met invloeden uit bluegrass en punk

Tekst: Hans van der Linden Foto's: Els Swart ,

Zondag 28 april, een aanvankelijk rustige avond in de Vlissingse Piek, alwaar de Amerikaanse punk-bluegrass band Larry And His Flask optreden. Inpluggen en spelen, dat is de visie van deze groep. Tussen het tweede en het derde nummer volgt één kort gesprekje. Dat is het. Als het publiek het maar naar zijn zin heeft, dan hebben ook deze zes jongens dat ook. En dat geeft de juiste energie aan hun spel en virtuositeit.

Stilstaan kun je niet bij deze mannen. Hun muziek bestaat uit zeer gedreven intro's en supersnelle tempowisselingen. De zanglijnen van Ian Cook worden aangevuld met enorm goed getrainde vocals van Dallin Bulkley, Andrew Carew, Jamin Marshall en/of Kirk Skatvold. Kortom, Larry And His Flask is een goed geoliede machine.
 
Het lukt de bandleden ook niet om op hun eigen muziek stil te staan. De bassist, Jeshua Marshall, sleurt met zijn, toch behoorlijk zware contrabas, over het podium alsof het een viool betreft. De gitarist springt gedurende het optreden zelfs van het podium af, hup de zaal in, waarna vervolgens het publiek helemaal los gaat. Even wordt de lawine aan snelle nummers onderbroken door de prachtige ballade ‘Slow it down’.
 
Ook de veelzijdigheid van de muzikanten zorgt ervoor dat het optreden alles behalve statisch te noemen is. Maar liefst vier van de zes bandleden spelen meer dan één instrument: gitarist Bulkley speelt accordeon, banjospeler Carew trobone, bassist Marshall tuba en mandolinespeler Skatvold trompet.
 
Het muzikale vraag en antwoordspel van de gitarist en de banjospeler zijn gerust meesterlijk te noemen. Wat een indrukwekkende performance geven deze mannen.
Tot slot, een compliment aan de geluidsman van De Piek, Han, die deze knallende folkklanken, met bluegrass- en punkinvloeden, prima heeft afgesteld. Een zondagavond die door geen van de aanwezigen vergeten wordt.