Finalisten T-Strijd bekend Finalisten T-Strijd bekend

Finale talentenjacht Gebouw-T op 30 maart

, Andre Joosse

Finalisten T-Strijd bekend

Finale talentenjacht Gebouw-T op 30 maart

Andre Joosse ,

Wie gaat er vrijdag 30 maart naar huis met de hoofdprijs? De regionale bands moeten zowel het publiek als de jury overtuigen van hun talent. Hier een nadere kennismaking met de finalisten.

 Diverse voorronden waren er voor nodig om het kaf van het koren te scheiden. T-Strijd is een talentenjacht voor Zeeland, Brabant en Antwerpen, een grote regio wara veel talent te vinden is. 

 Capital Sentimental:
Zij waren de eerste band die zich kwalificeerde voor de finale van de T-Strijd. Deze Zeeuwse band wist de jury en het publiek te overrompelen met een flinke brok onvervalste psychedelica. 

De vier jonge gasten brengen een mix van progressieve rock en psychedelica met een saxofonist als frontman. Vanaf het aftikken van het eerste nummer tot aan het einde nemen de mannen het publiek mee op hun trip in hun eigen wereld. Het hysterische begin wat alle kanten op stuitert mond uit in een rustig maanlandschap waar Saxofonist René en gitarist Vincent intens met elkaar in muzikale conversatie gaan.

 Noble Tea:
Deze Antwerpse alternatieve poprock band bezorgde in de voorronde een muisstille zaal kippenvel met hun cover van Coldplay´s Viva La Vida. De rest vulden ze met hun eigen sound.

Een sound die wij eerder omschreven als: "dEUS in zijn jonge jaren en een vleugje van de hysterica van Muse. Alles lijkt te kloppen; technische beheersing van de instrumenten, veel creativiteit met een traditionele bezetting, en de jonge kerels zijn subliem op elkaar ingespeeld". 

 Back at Seven:
De band bestaat nog maar sinds oktober 2010, toch hebben ze al een paar prijzen op hun naam staan. Onder andere Doe Maar Vet en de talentenjacht van Rock over Halsteren.

Wij zagen de band al eerder op Kluspop in Kloetinge. Onze conclusie na dit optreden: "Back at Seven klinkt erg strak en energiek. Vooral de volle soul-achtige stem van de zangeres is geweldig, en de combinatie met de katachtige uithalen maakt het geheel tot iets erg speciaals".

June:
´Muziek voor meisjes, gespeeld door stoere jongens,´ zo omschrijft toetsenist Tim de band. De vijfkoppige rockband komt uit Zundert. Ze worden beïnvloed door een waslijst aan artiesten en stijlen. De muziek is een samensmelting van rock, pop en een vleugje funk. In januari stond de band nog op de clubavond van 3voor12 Breda, de conclusie van de recensent: "Catchy nummers met ballen".

 Hobo´s Hope:
Zanger Gert-Jan Schouten schrijft over wanhoop, goedkoop bier, kleine zusjes en pijnbomen. Ze bespelen drums, accordeon en contrabas. Maar met de halve finale trokken ze zelfs een fiets op het podium en toverden die om tot instrument. Dat belooft wat voor de finale!

 De Hobbyisten:
Negen energieke mensen vormen samen de hip-pop band De Hobbyisten. De zanger is geen gangster rapper, maar rapt over opgroeien, liefde en levenslessen. De band brengt een funky mengelmoes van popmuziek en hiphop. Na een korte afwezigheid en wat wisselingen in de bandleden lijken ze klaar voor het grote publiek. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland