Rosemotion en De Hobbyisten geven samen een feestje Rosemotion en De Hobbyisten geven samen een feestje

Avondje urban muziek in De Spot

, Andre Joosse

Rosemotion en De Hobbyisten geven samen een feestje

Avondje urban muziek in De Spot

Andre Joosse ,

Onder de noemer Move The Furniture geven de Zeeuwse bands Rosemotion en De Hobbyisten een gezamenlijk optreden in De Spot. De muziekstijlen deze avond variëren tussen urbanpop, hiphop, r&b en zelfs rock. Een veelzijdige avond dus. Dit keer is er voor de verandering ook geen voor- en hoofdprogramma, maar een gezamenlijke show met om beurten enkele nummers.

De avond wordt geopend door Rosemotion. De band rond Dicky Wattimena bestaat sinds 2010 en is voornamelijk een coverband. Visitekaartje van de band is zangeres en frontvrouw Eva van Leeuwen. Zij wordt bijgestaan door Wattimena en twee zangeressen. De twee die op hun beurt ook een of twee nummers solo zingen zijn net als Eva goede zangeressen die zich op een podium prima thuis voelen. De gespeelde covers, uiteenlopend van pop tot soul, zijn goed uitgevoerd maar niet heel speciaal. Wel krijgen we circa vijf eigen geschreven nummers van de band te horen die meer dan de moeite waard zijn. Lekkere r&b songs met ook zeker hitpotentie. Ik hoop dat deze vijf nummers een doorkijkje zijn naar een volledige uit eigen materiaal bestaand album en bijhorende optredens.
 
Het is erg druk in De Spot, een drankje aan de bar halen blijkt een hele opgave. Move The Furniture lijkt een goed gekozen naam, de hele zaal staat vol met publiek. Goed om te zien dat je ook met lokale bands gewoon volop publiek kan trekken.
 
Zonder pauze, zelfs zonder dat de muziek stilvalt wordt het podium door De Hobbyisten overgenomen. Na een paar maanden afwezigheid is de band weer terug. De negen-koppige band heeft hard gewerkt aan nieuwe nummers. Opvallend is dat trompettist Donald tegenwoordig meer vocals en raps voor zijn rekening neemt samen met frontman Keegan. Ook is er versterking van zangeres Marieke die het 'hobbyisme' helpt verkondigen. De nieuwe nummers van de Hobbyisten zijn zoals we die van ze kennen, poppy en funky. De Hobbyisten dissen niet en hun attitude is verre van gangster. Met teksten over opgroeien, liefde en de in het leven geleerde lessen zorgen ze voor vrolijke en swingende entertainment in De Spot.
 
Van hoofdknikken en handen hoog tot danspasjes, De Spot swingt van jong tot oud. Beide bands weten goed hoe je het publiek los krijgt. De samenwerking tussen de twee bands is zeer geslaagd en zeker niet eenmalig, dus als je van urbanpop houd, ga ze zeker een keer zien!
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland