New Cool Collective de dampende, stampende latin-jazztrein New Cool Collective de dampende, stampende latin-jazztrein

Uitverkochte Piek geniet

, Tekst: Juliette Visser Foto's: Rene Kauwenbergh

New Cool Collective de dampende, stampende latin-jazztrein

Uitverkochte Piek geniet

Tekst: Juliette Visser Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Zaterdag 24 maart, zo rond half 10 bijt Yellow het spits af in een uitverkochte zaal. De vijfkoppige formatie voelt zich zeer vereerd het gastoptreden te mogen verzorgen van een grote naam als New Cool Collective.

 Yellow is een jonge band en brengt goed in het gehoor liggende songs. Hoe goed ze ook in het gehoor mogen liggen, mijn aandacht verzwakt toch wel een nummer of drie. Veel van hetzelfde, maar desondanks hebben deze artiesten mijns inziens zéker kwaliteit in huis voor méér. De band heeft een sympathieke, pretentieloze uitstraling en ze ziet er goed uit. 

 New Cool Collective is in één woord geweldig. Ik had ze wel eens op Arrow Jazz Radio gehoord, maar in het echt: WOW! Wat een show! Een dampende, stampende latin-jazztrein die van het begin tot het eind het publiek in zijn greep heeft. Stil blijven staan is onmogelijk. Het publiek is enthousiast maar het duurt even voordat het echt los gaat.

Jammer is dat ze het vanavond zonder trompettist David Rockefeller moeten doen. In verband met zijn migraine. Met een luide “Ahhhhhh” laat het publiek weten dat ze met hem te doen hebben en op verzoek van saxofonist Benjamin Herman roepen we heel hard richting plafond (waar hij in de bovenliggende kamer ligt te rusten). Hoop dat het heeft geholpen…..
Na het laatste nummer blijven het publiek klappen, fluiten en roepen om meer. En ja hoor: een toegift. Na afloop koop ik de nieuwste cd die ter plekke wordt gesigneerd. Geweldig, ik heb genoten! 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland