Zeeuwse metalband Backlash stopt ermee

Band moeilijk te combineren met werk en privé

Andre Joosse ,

Het bericht op twitter is duidelijk: “Soms is een band niet meer te combineren met werk en privé situatie. Om die reden heeft Backlash besloten ermee te stoppen.”

Backlash begon in het jaar 2000 hun muzikale carrière. Met een eerste demo op zak kwamen ze terecht bij de Grote Prijs van Nederland waardoor ze naamsbekendheid kregen en op tour konden.
 
In 2004, na twee demo’s, namen de bandleden hun eerste full-length album op. Deze cd The Binary Choice, werd goed ontvangen door de media. Helaas kwam er in 2006 een einde aan het feest wanneer er ruzies ontstaan binnen de band.
 
In 2008 brengt drummer Tim Roijers nieuw leven in Backlash. Met een nieuwe zanger, Brian Martens alias Lemmy on Speed, Coen IJseldijk op gitaar en bassist Patrick Hoogstrate komt de band keihard terug. In januari dit jaar wordt zelfs Kevin van Boven, de tweede gitarist erbij gehaald om de band een nog vettere sound te geven.
 
Erg lang hebben we van deze sound niet kunnen genieten. Helaas, de bandleden hebben het te druk om de band langer levende te houden.