5175 Euro voor 3FM Serious Request bij Night of the Friends

Bandjes voor het goede doel in Porgy & Bess

Martin Hol ,

Muziek voor het goede doel, in Porgy & Bess werd afgelopen weekend 5175 euro opgehaald die overgemaakt gata worden naar de Serious Request actie van 3FM. Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voor kerst sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

De avond start met Het Damesverband, een acapella groep van drie dames. De drie dames weten mede door hun kleurige outfit en passende teksten de uitverkochte zaal op stoom te krijgen. De sfeer zit er al gelijk goed in. Project BTW welke we kennen van Arjan Verdoorn van gitaarschool Five minutes of Fame, klimt ook op het podium. Ook dit is een geweldige act, deze twee gasten weten hoe een gitaar te bespelen.

De derde act wordt ingevuld door Brock and the Brockettes. Welliswaar in een iets afgeslankte versie, twee van de drie bandleden zijn aanwezig, maar hun optreden was er niet minder om. P&B staat inmiddels op zijn grondvesten te schudden alsof dit al niet genoeg is doet de vierde act van deze avond er nog een schep bovenop. De bandleden van The Good The Bad & Bart XL staan klaar op het podium. Het publiek is al door het dolle heen en ze hebben nog geen snaar of microfoon aangeraakt. Het is duidelijk, nu gaat het dak er af. Wat een geweldig optreden.

Als laatste band staat Whatever klaar. Het lijkt bijna onmogelijk om The Good The Bad & Bart XL te overtreffen maar daar gaat het deze avond ook niet om. Deze avond is de Night of the Friends met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request hetgeen ook dit jaar weer bijzonder goed geslaagd is met een totaal opbrengst van niet minder dan 5175 euro.