The Scene presenteert nieuw album en 33 jaar hits The Scene presenteert nieuw album en 33 jaar hits

Gebouw-T heeft moeite met de aandacht te bewaren

, Andre Joosse

The Scene presenteert nieuw album en 33 jaar hits

Gebouw-T heeft moeite met de aandacht te bewaren

Andre Joosse ,

The Scene staat weer op het podium, de band werd in 1979 opgericht en brak begin jaren 90 door met hun album Blauw. De laatste jaren bracht de band wel enkele cd’s uit, maar grote hits bleven uit. Misschien komt daar verandering in, vanavond speelt de band veel nieuwe nummers die stuk voor stuk goede songs zijn. The Scene is terug van nooit weggeweest.

Het vierde album dat van de band uitkwam was Blauw in 1991. Met veel hits nog steeds het bekendste album van de band rond zanger Thé Lau. De hits blijven komen voor de band, totdat het rustig wordt eind jaren 90. Lau gaat op solo tour en de bandleden zoeken elk hun weg.
 
In 2006 komt de band weer terug bij elkaar en levert een cd af met de oude hits in een nieuw jasje. In 2009 komt het nieuwe album ‘Liefde op Doorreis’ uit, gevolgd door de laatste release ‘Code’ in dit jaar. Vanavond gaan we veel nieuwe nummer horen beloofd Lau aan het begin van zijn concert. Hij heeft er zin in en is blij te mogen spelen in een podium dat naar hem vernoemd is. 

 

Het optreden bestaat uit twee sets, de eerste set wordt voornamelijk gevuld met nieuw werk en wat onbekender oud werk. Het nieuwe werk klinkt goed, het lijkt er op dat de hitmachine weer helemaal terug is. De poëtische pop/rock met de karakterische stem van Lau is nog helemaal aktueel en heeft geen hits nodig om een goed optreden te geven. 'Rivier' is toch wel het hoogtepunt van de eerste set. Het nummer van het album ‘Marlene’ wordt mooi en intiem gebracht. Het is dan ook bijzonder irritant dat de halve zaal niet luistert en luid pratend dit moment voor de echte fans verstoord.

 
Aan het einde van de set komt een notitieblok tevoorschijn. Of er nog verzoekjes zijn? Uiteraard, de hits vliegen door de zaal ‘Rigoreus’, ‘Open’, ‘De Wereld Is Van Iedereen’. De nummers worden zorgvuldig genoteerd en de band verdwijnt een half uurtje om de tweede setlijst uit te werken.
 
De tweede set van het optreden wordt een feest van de herkenning met alle toppers van de band. Met ‘Feest’ worden de twee volle uren The Scene afgesloten:
 
De menigte weg
De herrie verstomd
Wat het waard was, zal moeten blijken
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland