Herdenkingsweek Bob Marley Herdenkingsweek Bob Marley

Ode aan King Of Reggae

, Andre Joosse

Herdenkingsweek Bob Marley

Ode aan King Of Reggae

Andre Joosse ,

Op 11 mei is het 31 jaar geleden dat Bob Marley overleed. Hij was verantwoordelijk voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica en gold tevens als belangrijk voorvechter van het rastageloof. Fans van de reggaeartiest kunnen komende week kiezen uit diverse tributes.

 Bob Marley had tijdens de jaren 70 over de hele wereld enorme reggaehits, als No Woman, No Cry en I Shot the Sheriff. Hij bracht wereldberoemde reggaealbums uit als Exodus en Uprising. Zijn muziek overstijgt cultuur en taal en is in de wereld van vandaag nog net zo krachtig als toen hij nog leefde.

 
8 en 9 mei vertoning documentaire Marley, Cinecity Vlissingen en Terneuzen
Deze week is de exclusieve voorpremière van Marley op dinsdag 8 mei 20.00 uur in CineCity Terneuzen en woensdag 19.30 uur in CineCity Vlissingen. Gesteund door Marley’s nabestaanden heeft Oscarwinnende regisseur Kevin Macdonald deze muzikale biografie over de reggaegrootheid gemaakt. Macdonald kreeg toegang tot de privéarchieven van de familie Marley waardoor hij een prachtige muzikale documentaire kon maken over de zanger, die op 11 mei 1981 op 36-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.
 
11 mei Bob Marley Memorial Party in De Pit, Terneuzen
Met The Skaggerz uit Rotterdam en de Amerikaanse Joshua Alo herdenken ze in Terneuzen Bob Marley. Geboren en getogen op het Hawaïaanse eiland Oahu, groeide Joshua Alo op met de ukelele en de gitaar in de hand. Zijn meditatieve klank identificeerd hem duidelijk als een eiland-jongen met een "soulful" stem die doet denken aan de meester Bob Marley. Joshua woont tegenwoordig in Europa, en werkt momenteel, samen met een aantal bekende in België verblijvende musici met jazz, funk en klassieke achtergrond, aan de opnames van zijn tweede album, Orchid Unknown. De verwachtingen voor dit album waarvan de release verwacht is voor de nazomer, zijn hoog gespannen.
Aanvang: 21.00 uur, gratis entree

12 mei Bob Marley Tribute in De Piek, Vlissingen
Elk jaar rond de sterfdag van Bob Marley wordt in De Piek een ode gebracht aan de grootste reggae legende aller tijden. Deze Faya Nation Band is een mix van muzikanten van Postman en van Ziggi Recado’s begeleidingsband The Renaissance Band. Met medewerking van Osie, Sista Janna en Kendread verzorgen zij op 12 mei de traditionele Tribute to Bob Marley in de Piek.
Aanvang: 21.30 uur, entree: € 12,- met CJP/OV: € 11,-
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland