Geliefden - Ere Wie Ere Toekomt Geliefden - Ere Wie Ere Toekomt

Tienkoppig kerkorkest komt met debuut cd

, Gijs Kamphuis

Geliefden - Ere Wie Ere Toekomt

Tienkoppig kerkorkest komt met debuut cd

Gijs Kamphuis ,

Beminde gelovigen. Welkom. Vandaag hebben we muzikale medewerking van een bijzondere band. Namelijk Geliefden uit Middelburg. Deze band zal vandaag onze liederen begeleiden. Frontman is Arjan van Wijk die u misschien nog kent van This Beautiful Mess en recenter People Get Ready. We wensen u een gezegende dienst.

Tienkoppig kerkorkest komt met debuut cd

Het intochtlied zingen we staande. Het is een bewerking van Psalm 127 en heet ‘Liefde, Brood en Slaap’, ook te vinden op de Psalmen Voor Nu cd’s.
De verootmoediging vangen we aan met ‘Heer Ik kom Tot U’, een ingetogen gezang uit het liedboek. Maar het is, verpakt in de waslijst met instrumenten die Geliefden gebruikt, een best spannend nummer. Zeker door de simpele doch zeer doeltreffende drumpartij halverwege dit loflied. Zingt u mee?
Hierna zijn we allen even stil zijn om de gedachten te ordenen. Laat ons deze dienst de gloria ook staande aanvangen. Er mag deze keer bij ‘Dank, dank nu allen God’ gedanst worden.   
 
‘God heeft het eerste woord’, heeft het meest duidelijk die onmiskenbare Rene de Vries-sound. Of beter het geluid dat alle bands hebben als hij achter de knoppen zit. Een beetje Sufjan Stevens, een beetje Wovenhand en Leonard Cohen, maar vooral heel erg op elkaar lijkend door een dan donkere en dan licht stuwende sound met veel staccato gitaar en drumwerk. Wat u ook terug kunt horen bij acts als The Spirit That Guides Us en wijlen Brown Feather Sparrow. Maar gemeente, laat u daar niet door afleiden behalve als u hier al bij voorbaat genoeg van heeft. U mag dan de dienst verlaten.
 
Wat vooral opvalt in de nummers is goed gebruik van de vele instrumenten. Naast de vaste, gitaar, bas drum combinatie worden ook veelvuldig piano, klarinet, accordeon, dwarsfluit, harmonium en xylofoon gebruikt. Of er gesproken kan worden van een modern geluid is niet duidelijk. Puur omdat dit een nog al vage term is. Want ook in deze hoek ban het muzikale spectrum is dit kunstje al eens gedaan. Maar Geliefden heeft duidelijk de tijd genomen om alle partijen goed uit te werken. Elk instrument heeft een echte rol heeft en is niet slechts voor opvulling aanwezig. Dat kan je wel aan het duo Van Wijk / De Vries overlaten. Het spreek voor zich dat u wel open moet staan voor de geestelijke invulling die hier gebruikt wordt, wilt u ten volle kunnen genieten van deze liederen. Maar goed, dat doet u neem ik aan, anders was u hier tenslotte niet.   
Na ‘Ik ben de weg zo zegt de Heer’, ‘God’s volk wordt uitgeleid’ en ‘Ik bouw op U mijn Schild en mijn Verlosser’ is het tijd voor de zegen en het slotlied: ‘De Heer zegene u’.
 
Graag wil ik nog iedereen bedanken die aan deze dienst heeft meegewerkt. Geliefden: Lisan Boonstra, Marian Goudappel, Ard Hensen, Abne Herrebout, Petra Schutte, Esther Treurniet, Henk Treurniet, Jan van der Veen, Klaske van der Veen en Arjan van Wijk. Speciale muzikale medewerking is er van Ilse Hamelink, Joeri Pronk Gerrit van der Scheer en Rene de Vries. Vergeet de collecte aan de uitgang niet. Ga met de zegen van de Heer. Amen.  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland