De Piek spaced met Hawklords De Piek spaced met Hawklords

Illuminatus warmt het publiek op

, Rene Kauwenbergh

De Piek spaced met Hawklords

Illuminatus warmt het publiek op

Rene Kauwenbergh ,

Spacerock van wereldformaat in De Piek. Onder de naam Hawklords staat een band met louter ex-Hawkwind leden op het podium.

Illuminatus warmt het publiek op

Hawklords is in 1978 opgericht door leden van de toen net uit elkaar gevallen spacerock band Hawkwind. Omdat ze om juridische redenen de naam Hawkwind niet konden gebruiken brachten de mannen van Hawkwind dat jaar onder de naam Hawklords de plaat "25 Years On" uit. Met deze plaat onder de arm tourde Hawklords in de laatste jaren van de 70's veelvuldig totdat in 1980 Hawkwind onder de oude naam de draad weer oppikte.

In 2009 blazen toetsenist en mede Hawkwind-oprichter Nik Turner en ex-Hawkwind zanger Ron Tree Hawklords nieuw leven in. Met Steve Swindells en Harvey Bainbridge op keyboards, Alan Davey op bas, Danny Thompson op drums en gitarist Jerry Richards, allen ex-Hawkwind wordt een imponerend en legendarisch spacerock gezelschap bijeengebracht. Compleet met lasers en een digitaal geprojecteerde lichtshow zorgt Hawklords voor een terugkeer van de true spirit of the Hawk in de Piek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland