Gebouw-T bijna gereed Gebouw-T bijna gereed

Een kijkje in nieuw poppodium Bergen op Zoom

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: André Joosse

Gebouw-T bijna gereed

Een kijkje in nieuw poppodium Bergen op Zoom

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: André Joosse ,

De laatste likjes verf, de laatste schroefjes in de muur. Gebouw-T is klaar voor de opening op 20 januari.

Een kijkje in nieuw poppodium Bergen op Zoom

Er zijn nog heel wat mensen aan het werk om Gebouw-T af te werken. Schilderen, de geluidsinstallatie testen, de bar wordt ingericht, en noem maar op. Het zijn nu echt de laatste loodjes voordat Gebouw-T officieel wordt geopend op 20 januari. De hoofdredactie van 3VOOR12/Zeeland mocht vooraf al een kijkje nemen in het gebouw en zigzaggend door de bussen verf werden we rondgeleid door programmeur Gilly Verrest.

Gebouw-T is gehuisvest in een voormalig militaire manege aan het Wilhelminaveld. Gebouw-T is de originele naam van de manege en er is voor gekozen deze naam te gebruiken als naam voor het poppodium.

Bij binnenkomst in de foyer zit gelijk aan de linkerkant de eerste bar. In de zaal aangekomen vind je al gelijk de tweede bar, en jawel, de derde bar is te vinden op het balkon. Je hoeft dus nergens droog te staan. In de zaal werden we ook overdonderd door de muziek die uit de boxen klonk. Een testfase, maar deze eerste klanken zijn absoluut veelbelovend te noemen. Hiervoor is ook een rol weggelegd voor leerlingen van het ROC. Gebouw-T biedt een opleidingsplaats voor de opleiding Geluidstechnicus, en een werkervaringsplaats en productiehuis voor de MBO opleiding AV Producties en Podium en Evenemententechniek. Er is dus voldoende oog op de toekomst en biedt daarmee kansen in de regio.

Overal vanuit de zaal heb je een mooi zicht op het podium. Ook de rokers zijn niet vergeten, waarvoor aan de linkerzijde van de zaal een glazen wand is bevestigd. Hierachter zit een afgesloten rookruimte met zicht op het podium. Ook is er een professionele studio met twee opnameruimtes en twee oefenruimtes. De artiesten kunnen ook prima vertoeven in de artiestenruimtes die ook van alle gemakken zijn voorzien.

Gebouw-T heeft een capaciteit voor 650 personen en hoopt op minstens 24.000 bezoekers per jaar. In 2011 zullen tenminste 100 events plaatsvinden, waarvan er al heel wat op de agenda staan. In de toekomst hoopt Gebouw-T steeds meer events te kunnen organiseren.

Een professioneel poppodium gericht op de regio's west Noord-Brabant en Zeeland. De officiële opening zal plaatsvinden op 20 januari met daarop volgend drie dagen openingsfeest voor het publiek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland