De pareltjes van… The Secret Love Parade De pareltjes van… The Secret Love Parade

Supportact Club3voor12/Zeeland 19 februari in De Pit

, Tekst: Jamie Scherbeijn

De pareltjes van… The Secret Love Parade

Supportact Club3voor12/Zeeland 19 februari in De Pit

Tekst: Jamie Scherbeijn ,

De band The Secrect Love Parade is op zaterdag 19 februari te zien op de vierde Club3voor12/Zeeland avond van dit seizoen, in De Pit in Terneuzen. Wij vroegen hen naar hun pareltjes op muziekgebied.

Supportact Club3voor12/Zeeland 19 februari in De Pit

Wat is de beste band/artiest aller tijden? En waarom?

Er zijn maar weinig bands die een soort tijdloosheid kunnen bereiken, en die dus van alle tijden de beste blijven. Voor ons zijn dat, en erg origineel is het niet, toch de Beatles. Waarom?  Er is gewoon geen band die belangrijker is geweest voor de popmuziek. Ik denk dat elke goede band, bijna elk goed popnummer op één of andere manier schatplichtig is aan de Beatles. Ook onze muziek leent ervan, wat betreft samenzang, melodieën, en songwriting, al zijn we niet zo arrogant om te zeggen dat onze muziek op de beste aller tijden lijkt J. Wat betreft superioriteit in muzikale beheersing en zang, en het vermogen om iedereen op de wereld in vervoering te brengen komt Queen ook in de buurt van beste band aller tijden. Radiohead mag misschien de beste band van de afgelopen tien jaar zijn, of hun muziek zo belangrijk blijft als die van de ‘fab four’ moeten we nog zien.

 

Wat is de beste Zeeuwse band/artiest op dit moment?

We kennen op Blof na niet zoveel Zeeuwse bands, maar één van onze favorieten is Bluem, dat een bandlid (Bram Vervaet) deelt met Lola Kite!

  
Wat was je eerste muzikale liefde?

In tegenstelling tot wat je zou verwachten uit de antwoorden hierboven ben ik niet met de Beatles opgegroeid. Ik luisterde cassettebandjes van mijn vader, en maakte ook zelf selecties door op te nemen wat er op de top 40 van de radio was. Mijn eerste zelfgekochte CD was ‘Megadance 1997’, waar onder andere Wes met Alane, en ‘Barbie Girl’ op stonden. Het was meer een verzameling van alles wat veel op de radio was, dan echte liefde.  Ik had wel in huis een CD gevonden van Boudewijn de Groot, en nog iets vroeger een cassette van de sixties- zanger Paul Anka. Ik heb het net nog even geluisterd, en deze laatste is een waardige eerste muzikale liefde.

 
Wat is het beste nummer aller tijden?

Jemig. Wat een moeilijk vraag. Na twee uur nadenken kom ik tot de conclusie dat dit echt enorm arbitrair is. Het is in ieder geval niet Bohemian Rhapsody, of enig ander episch meesterwerk. Het beste nummer aller tijden hoeft echt niet veel langer te duren dan vier minuten.  Ik zal het indelen in de volgende categorieën:

Zang: Beach Boys – I’m Waiting for the Day (eigenlijk heel Pet Sounds)

Tekst: Bob Dylan – My Back Pages

Lied: Radiohead – Karma Police

 

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?

Ik denk dat Noorderslag voor ons allemaal een heel bijzonder moment was, omdat we er heel erg naar toe geleefd hadden, en er ook erg nerveus voor waren geweest. Halverwege het spelen besefte ik opeens dat ik op Noorderslag stond, dat ik er NU aan het spelen was. Toen voelde het als een memorabel moment. We hebben één keer eerder opgetreden in Zeeland, in Middelburg om precies te zijn, samen met Circus Circus Casino en the New YX. Aan het einde van de avond ontstond er een soort spontane noisy hippiejam waarbij alle bands tegelijk het podium beklommen en een soort manische, hypnotiserende hoop lawaai maakten, waarbij ik minutenlang als een idioot met een tamboerijn in de maat op mijn andere hand sloeg en Aino een hele vage versie van de Buzzcocks inzette. Dit dat was wellicht niet ons muzikale hoogtepunt, maar wel zeer memorabel!

 
 

Club 3voor12/Zeeland: Lola Kite + The Secret Love Parada

Podium De Pit

Korte Kerkstraat 28, Terneuzen

19 februari, 21.00 uur, 5 euro

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland