Bloodshift wint voorronde vier van Hooi!koorts Bloodshift wint voorronde vier van Hooi!koorts

Een heftig debuut door de jury beloond met een finaleplaats

, Tekst: Rene de Dreu Foto's: Rene Kauwenbergh

Bloodshift wint voorronde vier van Hooi!koorts

Een heftig debuut door de jury beloond met een finaleplaats

Tekst: Rene de Dreu Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Het reizende circus nieuwe en jonge Zeeuwse bands leverde ook in het Kasteel van Batavia in Westkapelle bij ronde vier van Hooi!Koorts weer vier verrassingen op. Bloodshift wint de juryprijs, fables & Fairytales de publieksprijs.

Een heftig debuut door de jury beloond met een finaleplaats

Het reizende circus nieuwe en jonge Zeeuwse bands leverde ook in het Kasteel van Batavia in Westkapelle bij ronde vier van Hooi!Koorts weer vier verrassingen op. En voor wie het bandtalentcircuit afreist, vallen meteen de stappen vooruit op die de bands in korte tijd maken. Dread bijvoorbeeld draafde een week na Steenworp in Westdorpe al weer op voor gig twee en hun set liep ineens soepel. Een gecontroleerde chaos met hun in punk en rock gedrenkte metal. Toch drie jongens die in de toekomst nieuwe kleur en geur kunnen geven aan de Zeeuwse metalscene.

Vloer heeft ook al bij hun tweede optreden in de nieuwe samenstelling een lijn ontdekt die mogelijkheden biedt om er uit te springen. Zangeres Annemieke Buise heeft een stem die veel kanten op kan en per nummer heen en weer slingert tussen uitbundig en ingetogen. Veelal poprock die borduurt op muziek van jaren zestig iconen The Doors in een eighties setting met zelfs wat jazzy elementen. Veel lagen dus en daardoor niet altijd 1,2,3 te behappen.

Wat dat betreft doet Bloodshift minder moeilijk. Vanaf begin tot eind nodigt hun snoeiharde rock uit tot feesten. Metal en ouderwetse hardrock (een jonge Iron Maiden?) klinken alsof ze het zelf hebben uitgevonden. Een heftig debuut, door de Hooi!Koorts jury beloond met een finaleplaats.

De meeste podiumervaring kwam in Westkapelle van Fables & Fairytales want die bestaan al een jaar (!?). Een powerrockband met hier en daar een experimenteel randje. Voor de rest drijft hun muziek op gitaar riffs die Keith Richards had kunnen bedenken. Niet de minste. Het kon hier en daar wat strakker, want daar vraagt die muziek om. Voor het publiek was dat ‘peanuts’ en kon Fables & Fairytales naar huis met de publieksprijs. Ook zij maken een grote kans om op 21 april in de Hooi!koorts finale te staan.

Tot slot liet Capital Sentimental in de nieuwe viermans setting als special act enkele gloednieuwe nummers horen. En die staan als een huis. Progrock met ingebouwde spanning en in ieder nummer een reis naar weer een andere explosie. Een team dat de essentie van rock blootlegt en ook nog eens een ziel geeft.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland