Lucky Fonz III steelt harten in de Spot Lucky Fonz III steelt harten in de Spot

Nederlandse singer-songwriter brengt nieuwe nummers en krijgt een hoop nieuwe fans

, Tekst: Marije Albach Foto's: Niels Davidse

Lucky Fonz III steelt harten in de Spot

Nederlandse singer-songwriter brengt nieuwe nummers en krijgt een hoop nieuwe fans

Tekst: Marije Albach Foto's: Niels Davidse ,

Lucky Fonz III presenteert samen met zijn band nieuwe nummers in De Spot. Het wordt een echte try-out. Dus met de nodige missers en foutjes. Maar door de ongedwongen sfeer is er niemand die dat erg vindt.

Nederlandse singer-songwriter brengt nieuwe nummers en krijgt een hoop nieuwe fans

Op deze prachtige zaterdagavond komt een klein publiek bij elkaar in Middelburg om de try-out van Lucky Fonz & de Felle Kleuren mee te maken en hier geen spijt van te krijgen. 

Na het eerste nummer is de hele zaal er van overtuigd dat ze hun avond niet beter hadden kunnen besteden en bij het tweede nummer is iedereen stiekem al een beetje verliefd. Want wat is ‘ie toch grappig en leuk! 

Het eerste deel van de show speelt Lucky Fonz (Otto Fons Wichers) samen met de Felle Kleuren, zijn nieuwe begeleidingsband die muzikaal perfect bij hem past. Door hen verandert hij van singer-songwriter opeens in een rockster. Of hiphopt hij er op los, van een beetje improvisatie is Otto ook niet vies.

Na ongeveer een half uur vertrekken de Felle Kleuren.
Lucky speelt solo wat oudere nummers en gooit er nog wat verzoeknummertjes doorheen. Hierna komen de Felle Kleuren weer terug om de show met een aantal nieuwe nummers af te sluiten. 

Hoewel zijn vorige albums Engelstalig waren, is Otto voor zijn nieuwe album “Hoe Je Honing Maakt” overgestapt op het Nederlands. Een nadeel hiervan is dat de aandacht nu meer op de teksten wordt gevestigd en deze door de soms gekke teksten minder serieus over komen dan wanneer dezelfde tekst in het Engels gezongen zou worden. 
Daar staat wel tegenover dat de nummers nu beter aansluiten bij de enorm grappige inleidingen die Lucky Fonz op zijn nummers geeft en dat lijkt het publiek erg goed te kunnen waarderen. 

De nieuwe nummers zijn afwisselend en vallen goed in de smaak bij het publiek. In het nummer “Jongens” ziet iedereen een goede opvolger voor het bekende “Ik Heb Een Meisje” en ook met “Eigenlijk Wil Ik Dat Je Gaat” zingt iedereen luidkeels mee. 

Maar het is en blijft een echte try-out. Zo loopt Lucky na elk nummer even naar de achterkant van het podium “oh wacht even hoor” om op zijn setlist te kijken en moet hij onder zijn optreden een aantal keer een plectrum uit het publiek lenen. Niemand die het erg vindt gelukkig, het hoort er gewoon een beetje bij. Maar naast een try-out, is het ook een echte show. Lucky Fonz & De Felle kleuren weten iedereen prima te vermaken, de helft van de avond ligt de zaal dubbel van het lachen. Otto vindt het duidelijk fantastisch om op te treden (“Ik rek het optreden gewoon zo lang mogelijk hoor!) maar als de laatste nummers gespeeld zijn, verdwijnen ze na anderhalf uur van het podium.

Na het optreden wordt het al snel druk aan de merchandise tafel en worden er, terecht, heel wat cd’tjes verkocht en gesigneerd. Deze try-out vraagt om een vervolg!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland