Gebouw-T wordt nieuw poppodium in Bergen op Zoom Gebouw-T wordt nieuw poppodium in Bergen op Zoom

Een nieuw professioneel poppodium met een capaciteit van 650 personen verrijkt popscene in de regio.

, Tekst: Cathelijne de Groen

Gebouw-T wordt nieuw poppodium in Bergen op Zoom

Een nieuw professioneel poppodium met een capaciteit van 650 personen verrijkt popscene in de regio.

Tekst: Cathelijne de Groen ,

In Bergen op Zoom opent in januari het nieuwe poppodium Gebouw-T. Niet alleen optredens zullen plaatsvinden, maar ook biedt het een leerplek voor jongeren en oefenruimtes voor bands.

Een nieuw professioneel poppodium met een capaciteit van 650 personen verrijkt popscene in de regio.

Goed nieuws voor de regio Zeeland en west Noord-Brabant: Er komt een nieuw poppodium. In Bergen op Zoom wordt hard gewerkt om een monumentale militaire manege om te bouwen tot modern poppodium. De originele naam van de militaire manege wordt behouden als naam voor het poppodium: Gebouw-T.

Het podium zal een capaciteit hebben van 650 personen. Deze personen kunnen vertoeven in de zaal, op het balkon, in de foyer en in de rookruimte met zicht op het podium. Daarnaast zullen er twee oefenruimtes komen, een professionele opnamestudio met twee opnameruimtes. Het eerste jaar wil Gebouw-T minstens 100 evenementen organiseren en doorgroeien naar 150 evenementen in 2014.

Naast het bezoeken van het podium zal het ook een leerplek worden. Er zal een opleidingsplaats zijn voor de MBO opleiding Geluidstechnicus. En in samenwerking met het ROC Zoomvliet zal het een werkervaringsplaats en productiehuis zijn voor de MBO opleiding AV Producties en Podium en Evenemententechniek.

Programmeur van het nieuwe poppodium kennen we al als eigenaar van platenzaak De Waterput in Bergen op Zoom, Gilly Verrest. De rol van zakelijk leider wordt vervuld door Gert-Jan de Koster. Zij vormen het hart van het team, maar kunnen niet zonder de vele vrijwilligers en medewerkers.

Op 24 september zal in en rond het centrum van Bergen op Zoom een pre-T(easer) plaatsvinden. Begin van de avond zal er een act optreden en er is een infostand op de Grote Markt. Vrijwilligers kunnen zich hier aanmelden of aanmelden voor de nieuwsbrief.

De officiële opening van Gebouw-T vind plaats op 20 januari. Hierna zullen op 21, 22 en 23 januari verschillende evenementen gepland worden om met het publiek de opening te vieren.

Gebouw-T richt zich op publiek uit west Noord-Brabant, maar ook op publiek uit Zeeland. Om deze reden betrekt 3VOOR12/Zeeland graag het nieuwe poppodium bij onze verslaggeving. Want wat is er nou mooier dan nóg meer muzikaal talent in de regio?


Gebouw-T
Wilhelminaveld 96
Bergen op Zoom

Website: http://www.gebouw-t.nl/

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland