Knallende Halloweenavond met 4 punkbands in de Pit Knallende Halloweenavond met 4 punkbands in de Pit

Antillectual en Gino’s Eyeball zijn de publieksfavorieten

, Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Ingeborg de Pooter

Knallende Halloweenavond met 4 punkbands in de Pit

Antillectual en Gino’s Eyeball zijn de publieksfavorieten

Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Ingeborg de Pooter ,

Zaterdagavond stond de Pit in het teken van Halloween én….PUNK. Met Drunktank, Antillectual, Gino’s Eyeball en Misconduct op de affiche werd het een geslaagde avond.

Antillectual en Gino’s Eyeball zijn de publieksfavorieten

Eigenlijk hoort Drunktank deze punkavond in te luiden, maar ze zijn verlaat, dus begint Antillectual als eerste te spelen. De Nijmeegse punkband heeft sinds 2005 2 albums en 2 EP’s uitgebracht, 3 Amerikaanse tournees en een dozijn aan Europese tours op hun naam staan. Het nieuwe album ‘Start from Scratch’ is net uit dus vanavond wordt er naast oud materiaal ook wat nieuw materiaal ten gehore gebracht.

De muziek van Antillectual is een mix van agressieve en melodieuze punkrock met verschillende invloeden uit de punk, hardcore en emo. Bassist Yvo is 3 maanden geleden vervangen en tijdens het nummer ‘Raisedfistfuckyou’ doet de nieuwe bassist Tom absoluut niet onder voor zijn voorganger. Zonder microfoon schreeuwt hij de tekst door de zaal, iedereen is er muisstil van.

Het merendeel van de nummers is stevig politiek beladen. Een handjevol fans in de moshpit schreeuwen lustig mee met de oude nummers. Deze sympathieke band blijkt een goede start te zijn, fans schreeuwen om een toegift, maar aangezien er nog 3 bands moeten spelen, komt deze er helaas niet.

 

Drunktank speelt jaren negentig skatepunk met een vleugje metal erdoorheen. De band toerde al door heel Europa en opende onder meer voor Lagwagon, Voodoo Glow Skulls en Jaya The Cat. Afgelopen maart kwam eindelijk hun debuutalbum ‘The Infamous Four’ uit. De Haagse punkrockers moeten het vanavond zonder de vaste gitarist doen want die zit thuis met een hernia, maar zijn vervanger weet de skatepunk goed van de nodige metalrifjes te voorzien. Het lijkt wel of het publiek nog aan het bijkomen is van Antillectual want echt druk in de moshpit wordt het niet. Maar dat deert de band niet want ze zetten hun keiharde nummers loeisterk neer.

 

Gino’s Eyeball werd gevormd in 1999 door drie dronken studenten: Tom (gitaar+zang), Geoff (bassist+zang) en David (drummer+zang). Na een paar repetities besluiten ze poppy punkrock te spelen beïnvloedt door Green Day, Blink 182, Diesel Boy, MxPx en The Vandals. In 2003 verlaat drummer David de band en wordt vervangen door Jake. Vorig jaar speelden ze als enige Belgische band op de zaterdag van Groezrock.

De strakke poppunk van deze 3 heren valt erg goed in de smaak, maar ze moeten het vooral hebben van de tweede helft van hun set, wanneer covers  van onder meer N.O.F.X., Pennywise, The Offspring en The Ramones de revue passeren. Niets is ze teveel, dat blijkt wel wanneer zelfs Venga Boys ‘Boom Boom Boom’, The Monkees hun ‘I’m a Believer’ en John Denver zijn ‘Country Roads’ worden omgezet in punknummers. De mannen hebben het zichtbaar naar hun zin en gitarist Tom gaat zelfs crowdsurfend door de zaal. Het is één groot feest in de moshpit.

 

Headliner van de avond is de Zweedse punkrockband Misconduct. Deze band heeft het de afgelopen zomer druk gehad met een Europese tournee om hun nieuwe album ‘One Step Closer’ te promoten.

Het viertal zet een energieke show neer met hun melodieuze poppunk. Het klinkt allemaal heel aardig, maar toch ook wel een beetje commercieel. De nummers zijn van het standaard hardcore punk type en springen er niet echt uit. En over de kleding is ook duidelijk nagedacht: allen in het zwart met stropdas en/of gilet. Vergeleken met Antillectual en Gino’s Eyeball moeten ze moeite doen om het publiek in de moshpit te krijgen.

Na dit ietwat lauwe laatste optreden volgt er nog een Halloween afterparty tot in de vroege ochtenduren.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland