Gork A27 wint eerste voorronde Hooi!koorts Gork A27 wint eerste voorronde Hooi!koorts

Zeeuws-Vlaamse grunge-rockers weten de jury te overtuigen

, Tekst: Marije Albach Foto's: Marije Albach + Rene Kauwenbergh

Gork A27 wint eerste voorronde Hooi!koorts

Zeeuws-Vlaamse grunge-rockers weten de jury te overtuigen

Tekst: Marije Albach Foto's: Marije Albach + Rene Kauwenbergh ,

De kwaliteit van de bands lag op deze eerste voorronde van het nieuwe seizoen Hooi!koorts erg hoog en de genres lagen ver uit elkaar. De jury èn het publiek stonden dus voor een extra moeilijke beslissing, waarbij Gork A27 de juryprijs en Serious de publieksprijs te pakken kreeg.

Zeeuws-Vlaamse grunge-rockers weten de jury te overtuigen

Er worden vanavond een hoop verschillende genres ten gehore gebracht in cafe Tramzicht. De jazzy pop waarin The Black Key klassieke elementen verwerkte maakt een grote indruk bij de jury, maar ook Serious, een half jaar oude band, laat het publiek swingen met hun pop/rock-covers. Dehumanization, die we nog kennen van het vorige seizoen, laat Domburg zien hoe je nou écht moet headbangen en Gork A27 pakt iedereen in met hun verbazingwekkend goede grunge met jazz en funk invloeden.

Terwijl de jury hevig aan het discussiëren is wie er echt het beste opgetreden heeft vanavond, houdt Go Fish het publiek en de bands bezig door stevige rocknummers te spelen. Maar na een half uur is het moment daar: De jury (èn het publiek) heeft besloten. Hoewel The Black Key een grote indruk maakte, besluit de jury dat Gork A27 op 21 april in de finale staat. Serious wint de publieksprijs en kan, afhankelijk van hoe goed de andere publiekswinnaars zijn, nog steeds naar de finale gaan. De volgende voorronde van Hooi!koorts is op 3 december in Het Kasteel van Batavia.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland