Zaniac in de spotlights! Zaniac in de spotlights!

interview met Zaniac

, Interview: Evelien van den Berg

Zaniac in de spotlights!

interview met Zaniac

Interview: Evelien van den Berg ,

Wekelijks een kort interviewtje met de deelnemende acts voor de Zeeuwse Belofte. Dit keer de zonnige popband Zaniac, die de Zeeuwse Belofte binnen is gekomen door een wild-card. Tijd voor een kennismaking!

interview met Zaniac

Wanneer en hoe is de band ontstaan?

Zoals bij veel bandjes begon het op de middelbare school. Maar toen iedereen ging studeren viel het een beetje uit een. Maar wij hebben de draad weer op gepakt en schijven nu twee jaar muziek onder de naam Zaniac.

 

In hoeverre hebben jullie de doelen bereikt die jullie gesteld hebben bij het oprichten van de band?

Voorop stond altijd dat wij ons moeten brengen zoals we zijn. En dat hebben wij er goed in kunnen houden. Muziek maken waar echt iedereen blij van word leek ons echt super. En wij denken dat we op de juiste weg zitten om dat doel te bereiken.

 
Wat was voor de band het absolute hoogtepunt?

Een tijdje terug stonden wij voor een vol Arsenaal Theater, voor de landelijke finale van Popsport. Het was zo gaaf om onze nummers mogen spelen voor een groot publiek.

 

Zijn er nog hoogtepunten in de maak?

Wij zijn uiteraard benieuwd wat de Zeeuwse belofte gaat brengen. Daarnaast staan we binnenkort nog op het Onderstroom festival. Op 17 juli staan we op het 3VOOR12/Zeeland podium van het Southpark festival in Middelburg. En we staan lekker hoog in de hitlijst van de KinkFM 2 minuten show, hier kunnen we KinkFM airplay en een plaatsje in Paradiso winnen.
 

Hoe zou jullie muziek in één zin omschreven kunnen worden?

Zelf noemen wij het altijd eigenzinnige zonnige pop met een stevig randje. Maar die omschrijving rolt nog niet zo lekker over de tong.

 
Hoe komen de liedjes tot stand?

Anouk, onze zangeres, schrijft de teksten waar ze meestal wel een toffe “feeling” bij heeft. Vervolgens luisteren we hier naar en vullen de rest samen in. We hebben allemaal een andere muziek smaak.

 

Wat opvalt bij jullie optredens is, dat het altijd leuk aangekleed is. Vooral die lamp valt erg op. Hoe is dit idee ontstaan?

We vinden gezelligheid en sfeer belangrijk en dat creëren we op deze manier. Dit idee was ontstaan in onze oefenruimte die ook vol staat met gezellige troep. We vinden het ook bij onze muziek passen.

 
Ook van plan de lamp met de Zeeuwse Belofte mee te nemen?
Dat blijft nog een verrassing!
 

Zeeuwse belofte datum: 12 juni 
locatie:'t Beest in Goes
entree: €5,-
aanvang: 20.00 uur

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland