Fotoverslag Stonerfestival Fotoverslag Stonerfestival

Stoner in podium Brogum

, Foto's: Mathijs van IJsseldijk

Fotoverslag Stonerfestival

Stoner in podium Brogum

Foto's: Mathijs van IJsseldijk ,

Vijf stonerrock bands uit binnen- en buitenland in Zierikzee: Kleazer, Iron Hearse, The MassaCrista, Leather Nun en hoofdact Gomer Pyle. een stonerfeestje van formaat.

Stoner in podium Brogum

Met bands als Celestial Season, 35007, 7Zuma7 en Candybar Planet heeft Nederland altijd een sterke stoner traditie gehad. Helaas is geen van deze bands nog actief, maar gelukkig zijn er altijd bands die staan te popelen om de kroon over te nemen. Vandaag staat Brogum in het teken van stoner rock met een paar van de beste bands uit binnen- en buitenland. 

Opener van vanavond is het uit het oosten van het land afkomstige Kleazer dat daar al enige bekendheid geniet. Dat de band dit jaar ook op Eurosonic/Noorderslag stond is het bewijs dat zij zeker de potentie hebben om zich tot de besten van Nederland te kunnen gaan rekenen. Iron Hearse uit Engeland neemt het over en brengt een mix tussen stonerrock, doom metal á la Black Sabbath en een vleugje southern rock.
 
Dan is het tijd voor de plaatselijke helden van The MassaCrista. Zij staan voor een goede combinatie van Kyuss en Orange Goblin dat met de psychedelica en de kenmerkende schreeuwerige zang van Koen van Soelen samensmelt tot het beste stonerproduct dat Zeeland ooit had. Leather Nun uit Amerika brengt hun stoner/doom in het straatje van Spirit Caravan.
 
Als laatste hebben we nog Gomer Pyle, als rock liefhebber moet je haast wel op een andere planeet hebben gewoond als je alles rondom Gomer Pyle hebt gemist. Het album ‘Idiots Savants’ staat als een huis, de diversiteit ervan uit zich in de elementen uit zowel de stonerrock, grunge, noiserock en psychedelica. Ook op de planken weet Gomer Pyle indruk te maken. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland