ATY neemt afscheid tijdens tour Destine ATY neemt afscheid tijdens tour Destine

Makebelieve, Destine, Only Seven Left en According to You weten erg goed hoe ze tienermeisjes hysterisch kunnen krijgen!

, Tekst: Marije Albach Foto's: Amber Hanemaayer

ATY neemt afscheid tijdens tour Destine

Makebelieve, Destine, Only Seven Left en According to You weten erg goed hoe ze tienermeisjes hysterisch kunnen krijgen!

Tekst: Marije Albach Foto's: Amber Hanemaayer ,

Een avond waarbij de temperatuur in de zaal boven de 25 graden stijgt, fans vanaf 5 uur ’s middags voor de deur hebben staan wachten, groupies die je wegduwen als je dichter bij probeert te komen en hysterisch gillen. Zo’n avond waarop iedereen erg zijn best doet om door hun grote helden gezien te worden; dat zie je niet vaak in de Piek.

Makebelieve, Destine, Only Seven Left en According to You weten erg goed hoe ze tienermeisjes hysterisch kunnen krijgen!

Wanneer ik binnenkom is het nog niet druk in de Piek, terwijl de show al lang uitverkocht is. Het duurt dus even voordat de eerste band, Makebelieve, gaat beginnen. 

Makebelieve is een erg goede band: Op de muzikanten is niets op te merken, de zanger heeft een prachtige stem, de samenzang is prima en de liedjes zijn catchy en erg radio-proof. Maar op de een of andere manier krijg je er toch een groot ‘is dit het nou?’-gevoel van. Wat ze nodig hebben? Wellicht wat meer verschillen in de liedjes en een minder hoog boyband-gehalte.

Bij Only Seven Left merk je dat de jongens al erg lang bij elkaar zijn. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en de balans tussen de instrumenten is erg goed. Hoewel de samenzang niet perfect is, is het wel heerlijk om naar te luisteren. De liedjes zijn mooi en hebben genoeg variatie. October Tune swingt en bij A Shoulder To Cry On wordt je alleen al emotioneel van de stem van bassist Hinne. Zeker een band om vaker te bezoeken!

Hoewel de andere bands misschien meer fans bij zich hebben, zijn de mannen van According to You de koningen van de avond. De laatste show van deze band is misschien ook wel meteen de beste; ze spelen niet eens perfect, maar je merkt dat ze genieten en het publiek geniet net zo hard met ze mee. Het bevalt erg goed dat ze niet alleen het nieuwe nummer en de nummers van hun cd, maar ook van de oude EP spelen. Die knallen namelijk nog net zo hard als vroeger en zijn minstens zo goed als de nieuwe nummers. Maar helaas, na In The End Of Time komt er toch echt een einde aan dit heerlijke optreden; Het According to You-tijdperk is voorbij. 

Ook Destine zet de Piek op z’n kop. Fans die vanaf 5 uur ’s middags voor de deur hebben staan wachten, duwen en gillen alsof hun leven er vanaf hangt. Het is duidelijk dat ze de meeste fans hebben, en dat is geheel terecht. Hun uur speeltijd vullen ze met de nieuwe en wat oude nummers, waar niets op aan te merken is. Ook doen ze een zeer geslaagde cover van Jay Sean & Lil’ Wayne’s “Down”, waarbij het publiek helemaal los gaat. Ze besteden nog steeds heerlijk veel tijd aan het publiek, wat erg fijn is! Ondanks hun succes staan ze blijkbaar nog met beide in skinnyjeans gehulde benen op de grond.
 

Een erg geslaagde avond dus! Hoewel de fans niet ideaal zijn (probeer vooral niet vooraan te gaan staan!), zijn de bands dat wel. Voor een goed feest heb je Makebelieve, Only Seven Left, According to You en Destine nodig! 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland