Vrijdag 30 juli Peerock! Interview met Yasmin Vrijdag 30 juli Peerock! Interview met Yasmin

Stefan Schill en Yasmin publiekstrekkers Peerock

, Tekst: Andre Joosse

Vrijdag 30 juli Peerock! Interview met Yasmin

Stefan Schill en Yasmin publiekstrekkers Peerock

Tekst: Andre Joosse ,

Op 30 juli is het weer feest in Colijnsplaat, lokaal meer bekend als “Peeland”. In dit dorpje ten zuiden van de Zeelandbrug vindt dan het jaarlijkse Peerock plaats aan de Oude Haven. We spraken met publiekstrekker Yasmin.

Stefan Schill en Yasmin publiekstrekkers Peerock

Op 30 juli is het weer feest in Colijnsplaat, lokaal meer bekend als “Peeland”. In dit dorpje ten zuiden van de Zeelandbrug vindt dan het jaarlijkse Peerock plaats aan de Oude Haven.

 

Vorig jaar is de organisatie van het festival begonnen met een verjongingskuur en ook deze editie wordt de programmering van het festival verzorgd samen met de jeugdraad van Noord-Beveland. Stonden vorig jaar Nikki en DeWolff geprogrammeerd op het festival, dit jaar zijn Stefan Schill en Yasmin de bands die vooral de jongeren van het dorp moeten binnenhalen.

 

3VOOR12/Zeeland zocht contact met Yasmin, de jonge zangeres die we al bij De Wereld Draait Door konden zien en reeds met haar eerste single was te horen op 3FM. Sinds vorig jaar heeft ze een platencontract op zak en duikt ze nu met grote regelmaat op in de media

 

Het gaat goed met de carrière van de 18 jarige Yasmin. Haar muzikale loopbaan begon vier jaar geleden: “Ik ben al vroeg begonnen met liedjes schrijven, alleen iemand anders zong deze toen, later ging diegene uit de band en ben ik zelf gaan zingen. Gitaar spelen doe ik al vanaf mijn zesde!” Muziek zit dus al jaren in het bloed van Yasmin.

 

Is het niet raar dat het opeens zo goed gaat met je muzikale carrière? "Het is helmaal niet vreemd, ik vind het onwijs kicken en geniet er onwijs van. Tuurlijk als je dan de dag ervoor op tv bent geweest en je kijkt het terug zit je even zo te kijken van kicken, shit! Dat ben ik! Maar tijdens radio en tv-optredens of festivals heb ik dat helemaal niet, ik wil gewoon rocken en los gaan met de mensen.”

 

Yasmin maakt rockmuziek en de vergelijking met Anouk is dan ook snel gemaakt. Toch haalt ze haar inspiratie uit meerdere richtingen: “Ik heb niet echt een idool of een voorbeeld. Ik haal uit veel verschillende muziekstijlen inspiratie en zo ontstaat er een mix van allerlei muziek. Ik luister van rock tot urban maar waar ik het meest naar luister zijn namen als Jimi Hendrix, Saint Lu, Leela James, Lenny Kravitz en Kane.”

 

Na haar eerste ervaringen in een bandje is ze verder solo gegaan. Maar nu sta je toch weer met een band on stage? “Klopt, maar ik ben nog steeds een soloartieste, alleen op het podium sta ik met een band.”

 

Sinds vorig jaar heeft Yasmin een platencontract op zak, op 3FM konden we al een single voorbij horen komen. Volgt er nog een cd? “Er komt zeker een cd” zegt ze lachend. “Ik ben er lekker mee bezig en ergens in de herfst moet deze uitkomen. Met wat tot nu toe is opgenomen ben ik onwijs blij, voor mij kan het alleen maar nog mooier worden!”

 

Tot slot, wat kunnen we op Peerock verwachten? “Een super, dikke vette rock and roll show! Alleen maar rockmuziek!” zegt ze vastberaden. Het belooft een optreden te worden met een dik vet uitroepteken.

 
Peerock
Oude Haven, Colijnsplaat
19.30 uur, Entree 15 euro

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland