Op muzikale wereldreis in Vlissingen Op muzikale wereldreis in Vlissingen

Fotoverslag van Festival Onderstroom

, Foto's: Rene Kauwenberg en Daniel vander Winden

Op muzikale wereldreis in Vlissingen

Fotoverslag van Festival Onderstroom

Foto's: Rene Kauwenberg en Daniel vander Winden ,

Een festival voor kunst en theater: Onderstroom. Uiteraard kan ook muziek niet missen op dit Vlissingse festival. De vele stijlen namen de bezoeker mee op een muzikale wereldreis.

Fotoverslag van Festival Onderstroom

Donderdag: Nienke Laverman neemt het publiek mee via Portugal en Argentinië naar de nomaden in Mongolië. Haar op Portugese en Argentijnse leesten geschoeide Friese Fado vertaalt de gemoederen van de nomadenfamilie waarmee zij een maand lang leefde. Zwervend tussen weemoed en passie.

Vrijdag: De Amsterdam Klezmerband zet met Joodse Balkanmuziek de weg voort naar Oost-Europa. Op deze reis komen we naast trouwe viervoeters ook de Crappy Dogs tegen die hun stampende bluegrass laten horen. Onder leiding van The (acoustic) Juke Joints volgt een bluestrip naar Chicago en Mississippi, dit met de steun van Wouter Verhelst en Sander Elderkamp. Om het gezang van de onderweg aanwezige slaven mooi te kunnen vertolken, wordt de hulp wordt ingeroepen van het grote Zeeuwse talent Marsha.

Zaterdag: De reis gaat verder door Amerika, over de prairie met de Darnell Woodies en hun onvervalste bluegrass en western. Hierbij laat de bassiste het publiek nog even zien hoe je daar kunt reizen zonder paard, dan neem je gewoon de contrabas!

Tot slot door naar Latijns-Amerika met The Band Hotel die dusdanig warme klanken produceert die alleen door een fikse regenbui op het festival terrein af te koelen zijn. Het publiek trekt zich hier weinig van aan en demonstreren Latijns-Amerikaanse dansen in een parapluvariant. 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland