Een nieuw geluid op de Danceparade Een nieuw geluid op de Danceparade

DJ Bastine laat de markt dansen

, Tekst: Naomi Engels

Een nieuw geluid op de Danceparade

DJ Bastine laat de markt dansen

Tekst: Naomi Engels ,

Ieder jaar wordt er weer gretig naar uitgekeken: de Danceparade in Middelburg. Komende zaterdag zal de Danceparade haar tiende verjaardag vieren en de binnenstad nog meer op haar kop zetten dan eerdere jaren.

DJ Bastine laat de markt dansen

Deze Danceparade brengt Middelburg iets nieuws op de markt: DJ Bastine. Deze DJ is overigens niet geheel onbekend in de Zeeuwse hoofdstad. Zo was zijn eerste optreden in het reeds overleden Midgard en draaide hij in de Spot op de eerste ‘Drum ’n Bass in your Face’. Tevens staat er nog een optreden in september op de agenda op ‘Waanzin’ in Meker Skatepark. Maar wie is hij en wat brengt hem naar het zwoele zuiden?

DJ Bastine, ook wel bekend als Piet Berkers, is 22 jaar, woont in Utrecht en is oorspronkelijk uit  het Limburgse Heerlen. Door zijn vriendin kwam hij in aanraking met het mooie Zeeland en netwerkt zich er sindsdien een slag in de rondte.
“Mijn eerste optreden als DnB-DJ was in 2007 als afsluiter van het seizoen in Midgard. Daarvoor heb ik in verschillende cafés plaatjes gedraaid. Mijn tweede optreden was op DNNB in de Nieuwe Nor in Heerlen. Tussen mijn eerste en tweede optreden zat best wat tijd, aangezien ik niet meer met cd's wilde draaien maar alleen met vinyl. Een noemenswaardige platencollectie aanschaffen kost toch wat tijd en geld.”

Behalve dat Bastine op verschillende plekken draait, is hij tevens resident van Poppodium de Nieuwe Nor. Wat houdt dat in?
“Lid zijn van de crew, ook wel de ‘Drum ’n Bass Allstars’ genoemd, heeft me veel goeds gebracht. Zo word ik geboekt via de Nieuwe Nor en draai ik regelmatig op DNNB. Afgelopen jaar zijn er meerdere uitwisselingen geweest met andere podia, zo ook een reisje naar Madrid. Bij dit laatste kon ik helaas niet aanwezig zijn, maar hopelijk komt die kans nog een keer. Dan ben ik in ieder geval wel van de partij!”

Iedere DJ heeft zo zijn voorbeelden. Als Bastine die van hem moet noemen dan komen duidelijk de Nederlandse Noisia en Britse Spor naar voren. Wie zijn nog meer inspirerend en met wie heeft Bastine al op het podium gestaan?
“Met mijn grootste voorbeelden van het moment heb ik het podium al mogen delen. Ik zou nog wel met Ed Rush & Optical willen draaien en met Roni Size lijkt me ook zeker niet verkeerd, dat waren toch wel helden van vroeger.
Naast de grote namen Noisia en Spor heb ik ook de eer gehad om met de Dirtyphonics en Black Sun Empire te draaien.”

Als regelmatige bezoeker van Zeeland is Bastine onvermijdelijk bekend met de Danceparade.
“Ik vind het te gek om op de markt tijdens de Danceparade te draaien. Ik weet nog van drie jaar geleden dat het flink druk was, dus ik hoop op een flinke opkomst. Het is sowieso een superlocatie om te mogen draaien!”
En hoe voelt het als vreemde eend in de bijt tussen de Dance-DJ’s?
“Ik hoop dat de mensen verrast worden doordat er ineens Drum n’ Bass over de markt schalt en dat de mensen die het kennen het kunnen waarderen. Voor degenen die er onbekend mee zijn hoop ik dat ze overstag zullen gaan. Ik vind het bovendien wel leuk om iets anders te draaien dan de rest.”
Bastine is de afgevaardigde DJ van café Seventy Seven en krijgt twee keer een half uur om zijn kunsten te laten zien. Wat kan er in die tijd verwacht worden?
“Zoals ik al eerder heb gezegd ben ik erg fan van Noisia en Spor, dus dat kunnen mensen sowieso verwachten. Voor de rest houd ik wel van wat afwisseling. Ik denk dat ik het eerste half uur de mensen probeer warm te maken voor DnB en het tweede half uur echt ga knallen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het eerste half uur een rustig setje wordt!”

En wat mag de toekomst hem brengen?
“Mijn uiteindelijke doel is om regelmatiger op te treden en om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik ben ook al enige tijd bezig met produceren en hoop ooit muziek op vinyl uit te kunnen brengen. Dit is echter wel een plan op de lange termijn.”

www.myspace.com/djbastine
Zaterdag 24 juli Markt Middelburg
Set 1: 14.30-15.00
Set 2: 16.30-17.00

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland