10 mei: Zeeuwse finalisten PopSport in MEZZ Breda

Kids Never Lie en Capital Sentimental vertegenwoordigen Zeeland

Redaktoe 3voor12/Zeeland ,

De twee Zeeuwse finalisten van PopSport Zeeland gaan zondag in De Mezz de PopSport finale trotseren. Zij zullen het op moeten nemen tegen de Brabantse en Limburgse finalisten.

Kids Never Lie en Capital Sentimental vertegenwoordigen Zeeland

Zondag 10 mei ’09 wordt tijdens een spetterende show bekend gemaakt welke band de landelijke winnaar van PopSport 2009 is. Na een intensief traject van workshops, opnames en optredens is de finale de laatste uitdaging voor de finalisten van PopSport: De Zeeuwse finalisten Capital Sentimental (Middelburg) en Kids Never Lie (Goes) zullen zich moeten bewijzen tegenover de Brabantse finalisten: Mindtrick (Breda), Hunting The Robot (Eindhoven) en de Limburgse finalisten: Stuffed Animal (Maastricht) en Izonix (Sittard).

Vanaf de start van PopSport 2008-2009 in oktober 2008, hebben 26 bandteams uit Brabant, Zeeland en Limburg workshops gevolgd om zich als band zowel muzikaal als zakelijk te ontwikkelen. Naast deze workshops zijn de bands de studio in geweest voor opnames van een eigen demo. 14 februari vond de Zeeuwse halve finale plaats in De Spot, daar wonnen Kids Never Lie en Capital Sentimental het van F.O.D, Scarabee en Flying Nemesis.

In maart en april hebben de finalisten het finalistentraject gevolgd. Daarbij werden ze op de voet gevolgd door de 3-koppige vakjury bestaande uit Paulus Tops (Backdrop), Marc Rutten (Conservatorium Maastricht) en Tonnie Dieleman (De Spot Middelburg). Zij zullen in de MEZZ bepalen welk bandteam er met de hoofdprijs vandoor gaat. Hierbij is de ontwikkeling die de bands tijdens PopSport hebben doorgemaakt het belangrijkste. De winnaar gaat naar huis met extra studiotijd, extra bandcoaching, promotiemateriaal voor de band en natuurlijk podiumplaatsen op diverse festivals en podia.

Alle finalisten zullen optreden tijdens de ‘grande’ finale van PopSport 2008-2009 in de grote zaal van de Mezz. Bovendien zal Johnny Stardust, de winnaar van de derde editie van PopSport (’07-’08) deze middag optreden als special guest. Bazz, bekend als zanger van de band van Katoen, is de host van de middag. Het publiek zal ook een grote rol spelen tijdens deze dag, zij mogen namelijk hun stem uitbrengen voor de winnaar van de publieksprijs. De zes finalisten uit Brabant, Zeeland en Limburg zullen voor de laatste keer tijdens PopSport aan de jury en het publiek laten zien wat ze in huis hebben!

Voor meer info kijk je op www.popsport.nl of www.mezz.nl.