PopSport zoekt muzikaal talent!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en zit je in een band, schrijf je dan nu in voor het nieuwe seizoen PopSport.

redactie Zeeland ,

In oktober dit jaar wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van PopSport, dé muzikale uitdaging voor jongeren! PopSport is een educatief project waarin schoolbands en hun managementteam van medescholieren de mogelijkheid krijgen te werken aan hun muzikale en zakelijke skills.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en zit je in een band, schrijf je dan nu in voor het nieuwe seizoen PopSport.

Wat is PopSport?
PopSport is een educatief project waarin schoolbands en hun managementteam van medescholieren de mogelijkheid krijgen te werken aan hun muzikale en zakelijke skills. Tijdens PopSport leer je wat er allemaal bij komt kijken om in een band te spelen en wat je allemaal moet doen om verder te komen in de muziekwereld.

Workshops
Als band kun je zelf bepalen waaraan je wilt werken tijdens PopSport. Je kan kiezen uit een breed aanbod workshops die worden gegeven door professionals uit de muziekbusiness (o.a. mensen van MOJO en de Rockacademie en bekende muzikanten). Voorbeelden van workshops zijn: bandcoaching, web 2.0, ter zake, boekingen en promotie, management, zangcoaching en podiumpresentatie.

Er is nog meer…
Naast de vele workshops ga je tijdens PopSport de studio in om eigen nummers op te nemen. Daarnaast regelt PopSport enkele speel mogelijkheden, maar zelf ga je met je management ook aan de slag om optredens binnen te halen om hiermee podiumervaring op te doen. In februari vindt in elke provincie een halve finale plaats waar alle bands optreden. Per provincie gaan 2 winnaars door naar de landelijke finale van PopSport, die in mei plaatsvindt in een groot poppodium.

Finale
Bereik je de finale van PopSport dan volgt je band nog een aantal workshops, je krijgt een professionele fotoshoot en gaat nogmaals de studio in voor opnames. Je komt met deze opnames op de verzamel-cd van PopSport, welke landelijk verspreid wordt onder boekers en programmeurs.

Hoe word je beoordeeld?
De jury let op de ontwikkeling van de band, hierbij is het startpunt van de band belangrijk. Vanuit dit punt gaat de jury kijken hoe de band zich ontwikkelt en presenteert (optredens, radio/tv uitzending, demo-opname). De band die de meeste ontwikkeling doormaakt, wint uiteindelijk PopSport 2009/2010. De winnaar krijgt landelijke faam, extra bandcoaching, promotiemateriaal en optredens op een aantal podia en festivals.

Voorwaarden voor deelname?
Alle bandleden zitten op het voortgezet onderwijs en zijn tussen de 12 en de 18 jaar.
Beschikbaarheid: het traject loop van oktober 2009 tot mei 2010
Kosten: 100 euro per band (betaling kan ook met de cultuurkaart)
Per provincie kunnen er 10 bands meedoen aan PopSport, schrijf je dus snel in!

Voor meer informatie of voor inschrijving ga naar www.popsport.nl