PopAanZee interview: GoFish PopAanZee interview: GoFish

Vernieuwende, melodieuze logge en nogal stevige pop/rock muziek

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

PopAanZee interview: GoFish

Vernieuwende, melodieuze logge en nogal stevige pop/rock muziek

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Het PopAanZee traject is bijna afgelopen. Als afsluiter volgt er binnenkort een tour langs de Zeeuwse strandtenten. 3VOOR12/Zeeland vraaft de bands naar hun PopAanZee ervaring.

Vernieuwende, melodieuze logge en nogal stevige pop/rock muziek

Vertel eens wat over het ontstaan van GoFish
Het ontstaan van GoFish is begonnen bij onze zangeres Pam die graag een band wilde beginnen. Al snel daarna zijn Pam, Marcel en Leo (de twee gitaristen van de band) in Utrecht aan de slag gegaan met het maken van muziek. In de zomervakantie van 2007 hebben we het broertje van Pam, Swen gevraagd om tijdelijk te fungeren als drummer, zodat we ook tijdens de zomervakantie door konden gaan met het maken van muziek in Zeeland. Nadat we na de zomer diverse drummers hebben gehad in Utrecht hebben we Swen gevraagd als vaste drummer, aangezien hij met afstand onze muziek als beste aanvoelde. Ook op het gebied van bassisten hebben we diverse wisselingen gehad waarna we uiteindelijk Danny Fokker als bassist gevraagd hebben om het plaatje compleet te maken. Leo, Marcel en Danny kenden elkaar al van vroeger van de band Puk (waar Danny drumde) en hebben dus al wat jaartjes samen muziek gemaakt. In deze bezetting bestaan we nu anderhalf jaar en is het duidelijk dat alles steeds meer op zijn plek valt.

Hoe beschrijven jullie je muziek? Waar halen jullie inspiratie vandaan?
Het uitgangspunt (zo is gebleken) is altijd zware rock, met uitschieters naar rustigere pop rock alsmede ook sferische muziek. Bij het publiek worden associaties opgeroepen met onder andere Deftones, Skunk Anansie, Anouk, Guano Apes en bijvoorbeeld Soundgarden. Hieruit blijkt ook wel dat onze muziek moeilijk in een hokje te plaatsen is, wat niet wegneemt dat we met al deze vergelijkingen bijzonder blij en zelfs trots zijn. Waar we onze inspiratie uit halen is moeilijk te zeggen. We hebben allemaal een heel uiteenlopende muzieksmaak, wat we laten versmelten in onze muziek. We maken wat we mooi vinden en wat in ons op komt en op de een of andere manier is dat altijd een bepaalde GoFish stijl, maar hoe we die precies moeten omschrijven…..geen idee, haha. Zelf houden we het meestal maar op vernieuwende, melodieuze logge en nogal stevige pop/rock muziek.
 

Jullie doen mee aan het bandcoachingstraject van PopAanZee, wat waren tot nu toe de hoogtepunten?
Tot nu toe waren de hoogtepunten:
  • Het bericht dat we geselecteerd waren voor het project. Die eerste emotie van blijdschap is schitterend.
  • Het optreden van de nieuwe Pop Aan Zee bands in de Zeelandhallen op 1 november. De kans om in dit stadium als beginnende band in een dergelijke setting te kunnen spelen was zoals we het zelf zeggen; ongelofeloos.
  • De samenwerking met Marijn Slager van Nuff Said. Nuff Said is een band waar ieder van ons al heel lang fan van is, dus de kans om op een dergelijke manier met die muzikanten te hebben samengewerkt is echt te gek.
  • De opnames in studio Avalanche met Marijn Slager en natuurlijk Willy Berrevoets (ook bekend van Nuff Said).

Tijdens PopAanZee wordt iedere band begeleid door een coach, in jullie geval is dit JB Meijers, hoe bevalt dit, hebben jullie al leermoment ervaren?
In eerste instantie was hij onze coach echter is de samenwerking met JB Meijers nooit van de grond gekomen. Dit had o.a. te maken met het feit dat er op muzikaal gebied geen klik was, waardoor het moeilijk was om de samenwerking met JB voort te zetten. JB heeft uiteindelijk het idee aangedragen om Marijn Slager, zanger van Nuff Said, te vragen als onze ‘nieuwe’ coach. Als band waren we hier ontzettend blij mee, vanaf de eerste oefensessie met Marijn was er meteen een ontzettend goede klik, zowel persoonlijk als muzikaal. Hoewel het spijtig is dat de samenwerking met JB niet heeft gewerkt, had het voor ons als band niet beter kunnen lopen. Van Marijn en Willy Berrevoets (die onze nieuwe demo heeft opgenomen) hebben we in korte tijd verschrikkelijk veel geleerd en samen met hen hebben we GoFish in korte tijd op een hoger niveau weten te brengen.
 
De stemactie van de PZC heeft jullie net niet op Concert At Sea gebracht, toch hadden jullie veel stemmen, hadden jullie dit verwacht? Hoe voelt het?
Hoewel we voor de stemactie ons uiterste best hebben gedaan om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om te stemmen, waren we toch zeer verrast dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om op ons te stemmen. Dat we tweede zijn geworden vinden we geweldig en daar zijn we dan ook erg blij mee. Het is alleen wel jammer dat we al die mensen die hebben gestemd moeten teleurstellen, omdat we niet op Concert at Sea zullen spelen. Vooral voor hen hadden we graag gewonnen.

Jullie zijn net de Avalanche studio in geweest, hoe heeft de band dit ervaren, vier dagen zo intensief aan het werk met elkaar? Hebben jullie een tevreden gevoel over de opnamen?
De opnames in Avalanche studio waren helemaal te gek. Het waren erg intensieve dagen, maar het was zeer leerzaam en we zijn super blij met het resultaat. We hebben naast het harde en serieuze werken ook ontzetten veel lol gehad, dat is iets wat we als band eigenlijk heel goed kunnen. Hard werken, maar ook plezier maken en dat is belangrijk.
We hopen in ieder geval rond augustus iedereen de nieuwe GoFish demo te kunnen laten horen.

Wat is jullie aanpak na PopAanZee, plannen om buiten de provincie op te treden?
Zonder de huidige opnames via het project Pop Aan Zee hebben we al diverse optredens gedaan in Zoetermeer, Den Haag, Utrecht en Arnhem. Met de komst van de nieuwe demo zijn we dan ook zeker van plan om dit voort te zetten en zoveel mogelijk optredens te kunnen geven, zowel binnen als buiten Zeeland.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland