PopAanZee interview: According To You PopAanZee interview: According To You

Vaak gaat het gewoon over liefde, lekker cliché

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

PopAanZee interview: According To You

Vaak gaat het gewoon over liefde, lekker cliché

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Het PopAanZee traject is bijna afgelopen. Als afsluiter volgt er binnenkort een tour langs de Zeeuwse strandtenten. 3VOOR12/Zeeland vraaft de bands naar hun PopAanZee ervaring.

Vaak gaat het gewoon over liefde, lekker cliché

Vertel eens wat over het ontstaan van jullie band
According To You is begonnen in 2005, we kenden elkaar van school en hadden 2 jaar bij elkaar op school gezeten. Niet lang daarna werd eind 2006 de EP "In Silence We Close Our Eyes" gereleased. Deze EP werd opgenomen in samenwerking met Hubrecht Eversdijk en Laurens Troost van Destine.
Nadat deze EP uit kwam hebben we een jaar lang veel shows gespeeld het zuid-westen van Nederland. Daarna hebben we een half jaar geschreven voor ons album “The Key To Our Broken Hearts”, dat eind 2008 uitkwam, wederom met Hubrecht Eversdijk en Laurens Troost. Hierna zijn we weer shows gaan spelen. In een half jaar hebben we 20 shows gedaan, voornamelijk in zeeland.
Sinds eind mei is de samenstelling van de band veranderd. Roald is gestopt met drummen en versterkt Maikel op front met de vocalen.
Arnoud van de Griend heeft de drumstokken overgenomen en tilt onze muziek op die manier naar een hoger niveau. We hebben echt geluk gehad dat we hem hebben gevonden!
Hoe beschrijven jullie je muziek? Waar halen jullie inspiratie vandaan?
Onze muziek wordt het beste omschreven als emo / poprock. We halen onze inspiratie om songs te schrijven uit dingen die we meemaken in het dagelijkse leven, maar vaak gaat het gewoon over liefde, lekker cliché, haha!
 
Jullie doen mee aan het bandcoachingstraject van PopAanZee, wat waren tot nu toe de hoogtepunten?
In 2008 mochten we spelen in het voorprogramma van Blof, dat was erg vet. We hadden nog nooit op zo’n groot podium gespeeld dus dat was wel spannend!
 
Tijdens PopAanZee wordt iedere band begeleid door een coach, in jullie geval is dit Herman Brood gitarist Lademacher , hoe bevalt dit, hebben jullie al leermoment ervaren?
Dany Lademacher is een leuke coach, we kunnen het goed met hem vinden. We hebben laatst een zondag met hem gewerkt. We hebben toen een show voor hem en Cor De Jonge (PopAanZee organisator) gespeeld. Dat was wel raar om een show voor twee man te doen.
Na afloop waren ze heel enthousiast, Dany vond het heel erg professioneel en zei dat we hem niet nodig hadden, haha! Dat was natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen.
 
De stemactie van de PZC heeft jullie net niet op Concert at Sea gebracht, toch hadden jullie veel stemmen, hadden jullie dit verwacht? Hoe voelt het?
Ja we vonden het erg jammer dat we niet genoeg stemmen hadden, maar we gunden het De Hobbyisten heel erg dat ze daar mochten spelen. Ze zijn een toffe band en leuke gozers.
We hadden veel promo gedaan via internet en gezorgd dat veel mensen op ons zouden stemmen maar het was net niet genoeg. We hadden geloof ik ongeveer 50 stemmen te kort.
Jullie laatste cd is alweer een jaar oud. Zijn er plannen voor nieuw werk?
Deze zomer gaan we een single en videoclip opnemen. Dit doen we om de nieuwe ATY te presenteren en de mensen weer wat nieuws te laten horen.
De single gaan we wederom opnemen met Hubrecht Eversdijk. Robin van Loenen, zanger/gitarist van Destine gaat ons producen en Laurens Troost schrijft ook mee aan de nummers. Erg tof om weer met hun te gaan werken. Hierna gaan we schrijven aan een EP die nog wel even op zich laat wachten.
 
Wat is jullie aanpak na PopAanZee, plannen om buiten de provincie op te treden?
We gaan natuurlijk onze single zoveel mogelijk promoten bij grote poppodia in de hoop dat we door heel Nederland shows kunnen spelen.
We hebben één groot heilig doel en dat is minstens één keer in ons leven een weekje touren in Engeland of Duitsland. Dat lijkt ons heeeeerlijk!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland