Beachtour PopAanZee

Gert Bettens, Zulu 9.30 en Little Cow brengen de zomer naar het strand

tekst: Andre Joosse, Foto's: Richard van Belzen, Merel Verspuy en Rene Kauwenbergh ,

PopAanZee sluit hun seizoen af met drie concerten aan de Zeeuwse kust. Met lokale acts gekoppeld aan artiesten als Gert Bettens, Zulu 9.30 en Little Cow worden concerten gegeven in Kamperland, Vlissingen en Scharendijke..

Gert Bettens, Zulu 9.30 en Little Cow brengen de zomer naar het strand

PopAanZee sluit het tweede seizoen af met drie optredens bij strandtenten aan de Zeeuwse kust. Helaas moet According To You afzeggen vanwege ziekte, maar hun plaats wordt ingevuld door de Hobbyisten. PopAanZee koppelt buitenlandse acts aan de deelnemende locals om hun ervaring te vergroten en om het grotere publiek aan te spreken.
 
Het eerste concert is bij Perry’s Beach Club bij de Brouwersdam. Nederpoppers Smout en Neder-hiphoppers de Hobbyisten spelen met hun voeten in t zand. De half open tent maakt het een open concert en het publiek zit dan ook rustig in hun strandstoel rondom de tent.
 
De Amerikaanse Melou en de Vlaamse Gert Bettens zijn de buitenlandse acts op het zonnige stand van Scharendijke. Melou zangeres Annie Goodchild zet de ideale sfeer neer voor een mooie zomeravond aan het strand. Muzikaal is Melou te vergelijken met een moderne en rauwere Nina Simone met een Braziliaans sausje. Naast de Amerikaanse bandleden bestaat de band uit de Nederlandse gitarist Maarten Reijnierse.
 
Gert Bettens is nog het bekendst van de band k’s Choice. Samen met zus Sarah Bettens  veroverden zij de grote festivals eind jaren 90. Na een rustperiode van de band pakten beide een solo carrière op. Gert, altijd in de schaduw van “grote’ zus Sarah releaste in 2005 zijn eerste soloplaat. Vandaag bewijst hij wederom dat er leven is naast K’s Choice, met mooie akoestische nummers wordt het strandpubliek vermaakt.
 
De zaterdagmiddag wordt het feestje nog eens overgedaan bij Panta Rhei, de strandclub in Vlissingen. In plaats van hoofdact Gert Bettens staat vandaag Zulu 9.30 op het programma. Zulu 9.30 speelt vrolijk zomerse salsa-reggae. Oski Jah-Man, de frontman van de band brengt het Vlissingse strand in een opperbeste zomersfeer.
 
Als derde concert verhuist de PopAanZee tent naar Kamperland. Bij de Roompot staan naast de Hobbyisten en Melou ook GoFish en Little Cow op het programma. Melou mag de aftrap geven in de regen, helaas dus weinig publiek op het strand. Bij GoFish breekt het zonnetje door wat direct resulteert in meer publiek. Na een intermezzo door DJ Marcello zijn de Hobbyisten aan de beurt om het publiek op te warmen voor de aanstekelijke Goulash-muziek van Little Cow.
 
Little Cow is een band uit Budapest, Hongarije. Net als de andere dagen wordt door deze band ook weer voorzien in vrolijk zomerse strandmuziek, dit maal in de vorm van gipsy beats. Het inmiddels flink groeiende publiek wordt uitstekend vermaakt.
 
De strand drie daagse is een geslaagde afsluiter van het PopAanZee seizoen. 3VOOR12/Zeeland kijkt al uit naar het vierde seizoen PopAanZee met weer nieuwe bands die het verdienen om groot te worden.